VRK pratęsė galimybę anketose nurodyti partinę priklausomybę: ja pasinaudojo ir L. Kasčiūnas

2024 m. rugsėjo 29 d. 12:27
Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pratęsus terminą, per kurį kandidatai į Seimą gali nurodyti priklausymą politinėms partijoms, šia galimybe per pirmąją parą pasinaudojo daugiau kaip 30 rinkimuose dalyvaujančių politikų.
Daugiau nuotraukų (1)
Pirmasis kandidatas, paprašęs papildyti savo anketą įrašais apie priklausymą politinėms partijoms kreipėsi tą pačią dieną. Komisijos duomenimis, tai buvo dabartinis krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.
„Daugiau kaip 1700 kandidatų elektroninį laišką iš VRK gavo ketvirtadienį ryte. Šiame laiške VRK priminė kandidatams pasitikrinti, ar jų anketose nurodyta informacija apie priklausymą politinėms partijoms yra teisinga ir suteikė galimybę ją papildyti“, – Eltai siųstame atsakyme teigė VRK.
„Iš viso iki penktadienio ryto komisija sulaukė daugiau kaip 30 kandidatų prašymų patikslinti jų anketas“, – pridūrė komisijos atstovai.
Taip pat buvo dar iki 10 kandidatų, dėl kurių anketose nenurodyto partiškumo VRK buvo sulaukusi ir pranešimų iš rinkėjų. Dalis jų atsiuntė prašymus papildyti šiuos duomenis.
Sprendimą suteikti galimybę kandidatams atlikti korekcijas nurodant jų priklausymą politinėms partijoms, VRK priėmė praėjusį ketvirtadienį vykusiame posėdyje.
Terminas, iki kada kandidatai prašomi atsiųsti duomenis apie jų esamas ar buvusias narystes politinėse partijose, baigiasi spalio 1 d. Jei pasitikrinę savo anketas, kandidatai mato, kad informacija apie jų priklausymą politinėms partijoms yra teisinga, tokiu atveju jiems nieko daryti nereikia.
Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.