Su teistu asmeniu galimai alkoholį vartojęs prokuroras D. Maleckas perkeltas į žemesnes pareigas (1)

2024 m. rugsėjo 27 d. 16:03
Generalinė prokurorė Nida Grunskienė pasirašė įsakymą dėl Vilniaus apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus vyriausiojo prokuroro pavaduotojui Dariui Maleckui skirtos nuobaudos – perkėlimo į žemesnės pareigas, pranešė Generalinė prokuratūra.
Daugiau nuotraukų (1)
Kaip nurodoma prokuratūros pranešime, toks sprendimas priimtas, konstatavus, kad prokuroras savo elgesiu ne tarnybos metu padarė tarnybinį pažeidimą. Šių metų birželio 25 d. pradėto tarnybinio patikrinimo išvadoje teigiama, kad tarnybinis pažeidimas padarytas ne tarnybos metu ir nesusijęs su tiesioginiu prokuroro pareigų atlikimu.
Patikrinimo metu buvo nustatyta, kad šių metų gegužę prokuroras D. Maleckas lankėsi renginyje, kuriame sutiko iš matymo žinomą žmogų bei dar du jį lydėjusius kitus asmenis. Renginio metu buvo vartojamas alkoholis, kas, tikėtina, lėmė vėlesnį sprendimą pratęsti bendravimą viename privačiame būste. Policija nurodytu adresu atvyko ieškodama vieno iš kartu buvusių asmenų, nes sunerimęs artimasis kreipėsi į Bendrąjį pagalbos centrą. Atvykę pareigūnai neaptiko jokio galimai vykusio smurtinio elgesio ar kitų teisės aktų pažeidimų požymių.
Anot prokuratūros, kaip paaiškėjo vėliau, po policijos sistemoje atliktos vidaus kontrolės priemonės, tarp kartu su prokuroru laiką leidusių asmenų buvo teistas asmuo, kurio teistumas neišnykęs, kas motyvuotame teikime dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo vertinama kaip neapdairus ir neatsakingas prokuroro elgesys. 
„Kaip neatitinkantis prokurorui taikomų reikalavimų bei visuomenėje galiojančių normų pripažintas ir prokuroro elgesys apsvaigus ir jo kreipimasis į atvykusius pareigūnus, prašant nutraukti privalomai vykdomą filmavimą kūno kamera įvykio vietoje“, – teigiama prokuratūros pranešime spaudai.
Generalinėje prokuratūroje taip pat buvo įvertintos aplinkybės, susijusios su policijoje vėliau gauto pareiškimo nagrinėjimu. Kaip jau buvo pranešta, konstatavus, kad nusikalstama veika nepadaryta, ikiteisminis tyrimas nebuvo pradėtas, o pareiškimą pateikęs asmuo netrukus jį atsiėmė. 
Generalinėje prokuratūroje galimai padarytos nusikalstamos veikos požymiai taip pat nebuvo nustatyti, todėl vertintina, kad sprendimas nepradėti ikiteisminio tyrimo yra pagrįstas ir teisėtas.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.