LVAT nusprendė: buvusių ryšių su SSRS tarnybomis nenurodęs D. Arlauskas pagrįstai pašalintas iš rinkimų kovos

2024 m. rugsėjo 27 d. 08:52
Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) penktadienį paskelbė, kad „Taikos koalicijos“ atstovas Danukas Arlauskas pagrįstai buvo pašalintas iš kandidatų sąrašų spalį vyksiančiuose rinkimuose į Seimą.
Daugiau nuotraukų (1)
Teismas sprendė, ar savo anketoje buvusių ryšių su SSRS tarnybomis nenurodęs „Taikos koalicijos“ atstovas D. Arlauskas pagrįstai buvo pašalintas iš rinkimų kovos.
„Nusprendė pareiškėjo skundą atmesti“, – paskelbė teismas.
LVAT sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.
Kaip skelbta anksčiau, tarnybos Z, nuo 1989-ųjų vykdžiusios ideologinę kontržvalgybą, vyresniuoju operatyviniu įgaliotiniu dirbęs buvęs KGB karininkas D. Arlauskas VRK anketoje nebuvo nurodęs, jog iki pat Nepriklausomybės atkūrimo dirbo kadriniu KGB darbuotoju.
Pats D. Arlauskas tikina, jog neslepia savo buvusios darbovietės. Visgi, jo teigimu, įstatymas numato pateikti informaciją apie bendradarbiavimą, o ne darbą atitinkamose tarnybose.
69 metų D. Arlauskas šiuo metu yra Lietuvos darbdavių konfederacijos generalinis direktorius, Lietuvai atkūrus Nepriklausomybę, jis buvo Valstybės saugumo departamento (VSD) pirmojo vadovo Mečio Laurinkaus pavaduotoju, yra vadovavęs žiniasklaidos priemonėms – Žinių radijui ir dienraščiui „Lietuvos žinios“, yra dirbęs premjero Gedimino Kirkilo visuomeniniu konsultantu.
Viktoro Uspaskicho vedamos „Taikos koalicijos“ sąraše D. Arlauskas buvo įrašytas antruoju numeriu.
Rinkimai į Seimą vyks spalio 13 dieną
Taikos koalicijaSSRSKGB
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.