L. Kasčiūnas: jeigu VGT sprendimas bus teigiamas, lapkritį bus galima pasirašyti kontraktą dėl tankų bataliono kūrimo

2024 m. rugsėjo 26 d. 21:58
Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas, ketvirtadienį susitikęs su Vokietijos gynybos ministru Boriso Pistoriusu, prakalbo apie galimybes Lietuvoje kurti tankų batalioną. Anot jo, gavus Valstybės gynybos tarybos (VGT) pritarimą, kontraktą būtų galima pasirašyti jau lapkričio mėnesį.
Daugiau nuotraukų (1)
„Šiandien kalbėjom apie tai, kad spalio mėnesį vyks Valstybės gynybos taryba, kur mes galutinai nuspręsim dėl kontrakto tankų bataliono kūrimui. Tą tikrai galiu patvirtinti. Tą mes kalbėjome su ministre pirmininke ir tikrai mes ateisim pasiruošę į VGT. Ir jeigu VGT sprendimas bus teigiamas, galima lapkričio mėnesį pasirašyt kontraktą dėl tankų bataliono kūrimo“, – LRT televizijai sakė L. Kasčiūnas.
Ministro teigimu, kol kas yra svarstoma tik apie „Leopard“ tankus. Šis sprendimas susitikimo metu buvo aptartas tiek su B. Pistoriusu, tiek su Vokietijos žiniasklaida, teigė L. Kasčiūnas.
ELTA primena, kad šių metų sausį VGT nutarė kuriamos divizijos sunkiajam elementui – tankų batalionui – pirkti vokiškuosius „Leopard“.
Tačiau, preliminariais skaičiavimais, net ir batalioną kuriant etapais – iš pradžių sukuriant kuopos dydžio vienetą – ministro nuomone, planuojamą tankų batalioną būtų galima įsteigti iki 2035 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.