Vilniaus apylinkės teismas lankytojus pasitinka atnaujintomis ir moderniomis erdvėmis

2024 m. rugsėjo 25 d. 10:57
Nacionalinė teismų administracija
Pasibaigus remonto darbams, duris atveria Vilniaus miesto apylinkės teismas. Po beveik metus trukusio remonto didžiausias Lietuvos teismas gali pasidžiaugti puikiai atnaujintomis viešosiomis erdvėmis.
Daugiau nuotraukų (3)
Moderniai rekonstruotas pirmojo aukšto vestibiulis, atnaujintos trys ir įrengtos devynios naujos teismo posėdžių salės. Po remonto darbų Vilniaus miesto apylinkės teisme veiks net šešiasdešimt keturios posėdžių sales. Taip pat teisme atnaujintos ir specialios patalpos: vaiko ir tėvų kambarys, jautrių liudytojų ir vaiko apklausos kambarys bei patalpa susipažinti su bylomis. Pastate pilnai rekonstruoti koridoriai, sanitariniai mazgai, holai, kitos bendrosios erdvės pritaikant jas įvairių poreikių lankytojams.
Teismo salėse įrengtos nuotolinių posėdžių transliavimo ir garso įrašymo sistemos, kurios leis posėdžius stebėti nuotoliniu būdu ir daryti garso įrašus. Tai šiuolaikiškas sprendimas, neatsiejamas nuo visuomenės poreikių ir gerinantis teismo darbo kokybę.
Saugumui užtikrinti visose rekonstruotose patalpose įdiegta vaizdo stebėjimo bei įeigos kontrolės sistema, taip pat įrengtas metalo detektorius. Sprendžiant jautrias situacijas asmenų saugumas yra ypatingai svarbus, todėl jo užtikrinimas buvo vienas iš prioritetų atnaujinant teismo patalpas.
Lankytojų patogumui bus pasiūlyta vieno langelio principo paslauga. Tai pagreitins asmenų aptarnavimą bei padės operatyviau spręsti lankytojams iškylančius klausimus.
„Renovuota didžioji posėdžių salė, ypač aktuali nagrinėjant rezonansines, visuomenės susidomėjimą sukėlusias bylas, patogi ne tik darbuotojams, proceso dalyviams, bet ir žiniasklaidos atstovams, kuriems naujai įrengtos patogios vietos, su reikalinga jų darbui įranga. Tikime, jog šis atsinaujinimas ne tik sukurs šiuolaikišką aplinką, bet dar labiau pagerins ir modernizuos teismo darbo kokybę bei padarys teismą atviresniu visuomenei“– kalbėjo Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė Viktorija Šelmienė.
Bendra atliktų atnaujinimo darbų vertė daugiau nei 1,7 mln. eurų. Teismo patalpų atnaujinimas finansuotas projekto „Kokybės, paslaugų ir infrastruktūros tobulinimas Lietuvos teismuose“ lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.