V. Rupšį vejasi dar vienas skandalas: pas kariuomenės medikus lankėsi ir jo žmona? (4)

2024 m. rugsėjo 24 d. 11:34
Lrytas.lt
Į teisėsaugos akiratį pateko ne tik buvęs kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys, bet ir jo žmona, pranešė portalas 15min. Portalo žiniomis, ji taip pat lankėsi pas Karo medicinos tarnybos specialistus, nors tą daryti gali tik kariai.
Daugiau nuotraukų (8)
15min turimais duomenimis, V.Rupšio sutuoktinė pas kariuomenės medikus lankėsi 2022 metais, kur šie jai suteikė kineziterapijos paslaugas. Šie vizitai esą vyko tų metų lapkritį Kaune ir Vilniuje įsikūrusiuose Karo medicinos tarnybos padaliniuose. Moteriai buvo sudaryta individuali pratimų programa.
Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) plačiau šios situacijos nekomentavo, tačiau Krašto apsaugos ministerija (KAM) 15min patvirtino, kad tokia informacija yra žinoma ir buvo perduota teisėsaugai.
„Ši informacija Krašto apsaugos ministerijai žinoma, paaiškėjo Krašto apsaugos ministro įsakymu sudarytai Aplinkybių tyrimo komisijai atlikus tyrimą. Visa tyrimo medžiaga buvo perduota STT“, – teigiama 15min perduotame KAM atsakyme.
Rugsėjo viduryje portalas Delfi skelbė, kad teisėsauga aiškinasi ir dėl V.Rupšio dantų implantų, už kuriuos 4 tūkst. eurų sumokėjo Lietuvos kariuomenė.
Pats buvęs kariuomenės vadas tuomet tvirtino, kad vizito Vokietijoje metu patyrė „odotologinę traumą“.
„Man komandiruotės metu skilo dantys, paskui gydytojai nusprendė juos pašalinti, pašalino, tada buvo atliktas nelaimingo atsitikimo darbe tyrimas, pripažinta, kad tai nutiko darbe ir, vadovaujantis visais teisės aktais, nustatytomis tvarkomis, ta karo misijos tarnyba man atliko gydymą“, – Eltai sakė V.Rupšys.
Jis teigė, kad aptariama istorija gali būti susijusi su vidinėmis kovomis Karo medicinos tarnyboje.
Praėjusiais metais taip pat paaiškėjo, kad dar vadovaudamas kariuomenei V.Rupšys iš savo sūnaus Vilniuje nuomojosi butą ir už tai gavo 445 eurus vadinamųjų butpinigių. Viešojoje erdvėje imta diskutuoti, ar generolas nesupainiojo viešų ir privačių interesų.
Po kilusios skandalo generolas nutarė nutraukti buto nuomos sutartį, tačiau pareiškė, kad nesijaučia padaręs kokią nors moralinę žalą.
Įvertinusi surinktą informaciją apie tuometinio Lietuvos kariuomenės vado būsto nuomą, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nepradėjo tyrimo dėl galimai supainiotų viešų ir privačių interesų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.