Prie Seimo posėdžių salės atitempta „gėdos“ lenta įsiutino T. V. Raskevičių (16)

2024 m. rugsėjo 24 d. 11:03
Vos už kelių savaičių įvyksiančių Seimo rinkimų nuotaikos parlamento rūmuose jau įsisuko visu pajėgumu – antradienį prieš Seimo posėdį savo rinkiminį pasirodymą, nukreiptą prieš valdančiuosius, ir ypač konservatorių partiją, surengė opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“.
Daugiau nuotraukų (7)
Įprastai prieš Seimo posėdžius politikai stabteli prie posėdžių salės susirinkusių žurnalistų ir atsako į jų klausimus.
O šį antradienį Sauliaus Skvernelio vadovaujamos frakcijos nariai prie posėdžių salės atitempė didelę lentą pavadinimu „Lietuvos antipažanga. Įvertink skaudžiausią lipduku!“.
Tai – tiesioginė pašaipa iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vykdomos rinkiminės kampanijos, kai šie vadinamuoju „Pažangos turo autobusiuku“ važinėja po Lietuvą ir taip pat ant pastatytų lentų lipdukais kviečia gyventojus įvertinti, kuriuo pastarojo laikotarpiu Lietuvos pasiekimu jie džiaugiasi labiausiai, ir ko gyventojai norėtų daugiau.
Tad tokį demokratų frakcijos pasirodymą pristatęs Seimo narys Tomas Tomilinas kvietė visus Seime esančius žmones paimti po raudoną lipduką ir pažymėti, kurią Lietuvos problemą vertina kaip didžiausią.
„Šiandien nusprendėme tą diskusiją surengti kiek kitaip ir pakviesti visus, kas šiandien yra Seime, sudalyvauti tokiame interaktyviame reitingavime tų problemų, kurias mes matome.
Kiekvienas gausite raudoną lipduką ir kiekvienas, kas šiandien Seime, galėsite priklijuoti“, – kvietė T.Tomilinas.
Trys demokratų lentoje įvardintos problemos – rekordiškai žemiausias gimstamumas per visą nepriklausomą Lietuvos istoriją, viena didžiausių Europje pajamų nelygybė ir padidėjęs senjorų absoliutaus skurdo lygis.
Parlamentaras tikino, kad tai – tik trys esminės problemos, bet partija esą jų mato žymiai daugiau.
„Tikriausiai matėte, kaip valdančiųjų politikai važinėja per Lietuvą ir daro panašias lentas su pažangos pristatymu, tai būtų gerai taip pat ir antipažangos reitingą sudaryti“, – argumentavo jis.
Tiesa, labai didelio susidomėjimo ši politikų atrakcija nesulaukė – daugiausiai lipdukus klijavo patys Demokratų partijos nariai.
Negali paneigti
Lentą pastebėjęs Liberalų sąjūdžio narys Eugenijus Gentvilas kalbėjo, kad jam joje nepatinka du dalykai – žodis „antipažanga“ ir gramatinė klaida žodyje „išankstinis“.
Tiesa, ir pati demokratų surengta idėja liberalui nebuvo prie širdies.
„Demonstruoti išskirtinai skaudulius galima, bet aš labiau linkęs didžiuotis tuo, ką turime gero. Ne baksnoti išimtinai vien į skaudžias vietas. Bet tai iš esmės yra tiesa ir aš negaliu to paneigti“, – pripažino liberalas.
Seimo salėje kilo apsižodžiavimas: „Nuoširdžiai gėda“
Tuo metu prie įėjimo į Seimo posėdžių salę demokratų pastatyta lenta Laisvės frakcijos narį Tomą Vytautą Raskevičių tiesiog įsiutino.
„Man pamačius prie Seimo posėdžių salės Lietuvos antipažangos lentą buvo nuoširdžiai gėda, nes man atrodo, kad visų Seimo narių tikslas yra daryti, kad Lietuvoje būtų galima gyventi kaip galima geriau. O džiaugtis tam tikrais iššūkiais, man atrodo, yra tiesiog nepagarbu parlamento darbui“, – posėdžio pradžioje pareiškė T.V.Raskevičius.
Gerokai įpykęs dėl ant lentos iškeltos gimstamumo šalyje problemos pakeltu balsu jis kreipėsi asmeniškai į T.Tomiliną.
„Kai Laisvės partija ir kiti progresyvūs kolegos Seime teikė pasiūlymus skatinti gimstamumą, leidžiant pagalbinį apvaisinimą vienišoms moterims ir nesusituokusioms poroms, jūsų visa frakcija balsavo „prieš“, o jūs asmeniškai nedalyvavote balsavime. Ir dabar jūs rodote, kad blogas gimstamumas Lietuvoje?
Užuot puoselėję tradicinių vertybių gynimo kultą, gal tikrai darykite žingsnius, kurie padėtų Lietuvos žmonėms susilaukti vaikų“, – rėžė „laisvietis“.
Atsakyti jam į priekį išstojo ir T.Tomilinas.
„Gerbiamas Tomai Vytautai, jeigu jūs visą savo energiją, visus savo performansus, kuriuos darėte Seime, nukreiptumėte į socialinės politikos pažangą, bent jau tiek, kiek esame padarę mes dėl vaiko pinigų, dėl įvairiausių programų... Jūsų energija buvo nukreipta į lengvų narkotikų ir savo pagrindinio klausimo atstovavimą.
Jeigu jūs bent dalį savo tos energijos nukreiptumėte į Lietuvos šeimų problemas, tikrai mes turėtume ne tokius rodiklius, kokius matėte dabar prie Seimo salės“, – atšovė demokratas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.