Plakatai su R. Tamašunienės veidu gali brangiai atsieiti: po vaizdo įrašo – griežta R. Duchnevičiaus reakcija

2024 m. rugsėjo 24 d. 17:19
Vilniaus rajono savivaldybė aiškinasi, ar Sužionių seniūnijos darbuotojai savo darbo metu kabino Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovės Ritos Tamašunienės rinkiminius plakatus.
Daugiau nuotraukų (7)
Savivaldybės meras Robertas Duchnevičius perspėja, kad atsakingų asmenų gali laukti griežta bausmė – nušalinimas nuo pareigų.
Socialiniuose tinkluose antradienį išplito vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip du Sužionių seniūnijos darbuotojai žymėto savivaldybės automobilio priekaboje atsiveža agitacinį R.Tamašunienės plakatą ir ketina jį pastatyti.
R.Tamašunienė kandidatuoja Nemenčinės vienmandatėje apygardoje, ji taip pat įtraukta į partijos daugiamandatės apygardos sąrašą, kuriame užima dešimtą numerį.
„Kodėl darbo metu darote ne savo darbą? Su valdiška mašina? Kaip suprast tokius dalykus jūsų? Kabinate, mašina valdiška... Viskas seniūnijos. Važiuojate, darbo metu darote tokius darbus“, – į seniūnijos darbuotojus kreipiasi įvykį užfiksavęs gyventojas.
Į pasklidusią informaciją kaipmat sureagavo Vilniaus rajono meras R.Duchnevičius. Jis pavedė administracijos direktoriui Vladislavui Kondratovičiui išsiaiškinti, ar seniūnijos darbuotojai vykdė Sužionių seniūno Tadeušo Aliancevičiaus pavedimą.
„Mero pareigose dirbu pusantrų metų. Kaip ir žadėjau, nepaisant specifinės politinės situacijos, su taryba užtikrinome stabilumą. Niekas dėl asmeninių ambicijų nenuėjo į kraštutinumus, nes tai būtų žalinga mūsų gyventojams. Dėl to esu visiems dėkingas.
Per tą laiką išsklaidžiau mitus apie tai, kaip, pasikeitus vykdančiajai valdžiai, daugelis savivaldybės administraciniame aparate dirbančių žmonių praras darbus. Kas norėjo, tikrai suprato, koks žmogus esu ir kokiomis vertybėmis vadovaujuosi. Ne vieną kartą apie tai kalbėjome su įstaigų, įmonių vadovais.
Visada sveikinu politinį aktyvumą, nes tai tik stiprina mūsų demokratiją ir sakau, kad visi laisvai gali dalyvauti savo pamėgtose veiklose. Tik tai negali kirstis su tarnybinėmis pareigomis ar darbo santykiais (nebent tai politinio pasitikėjimo pareigos).
Mūsų įstaigų darbo laikas skirtas dirbti Vilniaus rajono gyventojams, kurie savo mokesčiais ir išlaiko visus dirbančius viešajame sektoriuje. Nepaisant to, kad kalbėta tikrai daug, šiandien gavau vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip Sužionių seniūnijos darbuotojai darbo metu tarnybiniu automobiliu atveža ir stato kandidatės į Seimą reklaminį stendą.
Administracijos direktoriui pavedžiau atlikti tarnybinį patikrinimą ir atsakingus asmenis nušalinti nuo pareigų“, – feisbuke paskelbė R.Duchnevičius.
Savivaldybės meras nurodė, kad nė viena partija, taip pat ir socialdemokratai, kuriems jis priklauso, „nenaudos savivaldybės žmogiškųjų išteklių ir resursų politinei kampanijai ir nedalins pavedimų atlikti tokius veiksmus, kurie buvo įvykdyti šiandien, nes tai neatitinka mūsų gyventojų lūkesčių“.
„Džiaugiuosi, kad tarnybinių automobilių sužymėjimas pasiteisino ir dėkoju gyventojams už informavimą“, – rašė meras.
Seniūnas: nežinau, ką jie toliau veikė
Sužionių seniūnas T.Aliancevičius teisinasi, kad apie plakatų kabinėjimą nieko nežinojo. Jis aiškino, kad antradienio rytą vienam ekipažui pavedė patikrinti patalpas Veriškių kaime, siekiant sužinoti, ar jos jau yra parengtos rinkimams.
„Iš ryto mano ekipažui buvo duota užduotis. Jie turėjo patikrinti Veriškių kaime esančias patalpas. Jie nuvažiavo, padarė savo darbą. O kas toliau – nežinau. Jie dirba puse etato. Kiek žinau, patalpos rinkimams paruoštos, o kur jie buvo po to, nieko negaliu komentuoti, neklausiau“, – Lrytas sakė T.Aliancevičius.
Seniūnas nesutiko, kad jo veiksmai gali būti traktuojami kaip naudojimasis tarnybine padėtimi. Su pačiais seniūnijos darbuotojais apie užfiksuotą įvykį jis tikino dar nesikalbėjęs.
„O ką ten kalbėti? Jų darbo laikas jau baigėsi, mašina pastatyta ten, kur ir turi stovėti“, – klausimu stebėjosi jis.
Kol kas iš savivaldybės administracijos ar paties mero T.Aliancevičius sakė jokių klausimų nesulaukęs. Jei sulauks, tai tada ir pasiaiškins.
Be to, seniūnas, kuris pats priklauso LLRA-KŠS partijai, skaičiavo, kad jo vadovaujamoje seniūnijoje 83 proc. gyventojų yra lenkų tautybės, dėl to palaikymo plakatus R.Tamašunienei esą kabinti norinčiųjų gali būti ne vienas.
„Galėjo ten pakabinti kas trečias (asmuo) tokius plakatus, nes mūsų seniūnija palaiko Ritą“, – pabrėžė T.Aliancevičius.
Su pačia R.Tamašuniene Lrytas susisiekti kol kas nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.