Įtariamasis „čekiukų“ byloje Seimo narys A. Vyšniauskas vėl lankėsi STT, bendravo su tyrėjais

2024 m. rugsėjo 24 d. 13:47
Piktnaudžiavimu, sukčiavimu ir dokumentų klastojimu kaltinamas Seimo narys Andrius Vyšniauskas vėl lankėsi Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT).
Daugiau nuotraukų (2)
Apie pirmadienį įvykusį parlamentaro vizitą Eltai patvirtino STT atstovė Dovilė Andrijauskaitė.
„Taip, vakar buvo atvykęs procesiniams veiksmams atlikti, tyrimas dar vyksta, nelabai dar šiuo metu dar galim ką pakomentuoti“, – Eltai teigė STT atstovė.
„Vyksta ikiteisminis tyrimas, bendraujame su tyrėjais, susipažįstame su dokumentais, vyksta procesas. Susirašinėjam, susitinkam, kalbamės, vyksta normalus ikiteisminis tyrimas“, – Eltai sakė A. Vyšniauskas. Jis nurodė, kad ikiteisminio tyrimo detalių nekomentuos.
Kada bus baigtas jo ikiteisminis tyrimas, A. Vyšniauskas teigė nežinąs.
„Ikiteisminio tyrimo proceso aš nekomentuosiu, jeigu jis bus nutrauktas, viską komentuosiu, jeigu nukeliaus į teismą, komentuosiu teisme“, – Eltai teigė Seimo narys.
Jo advokatas Mindaugas Greičius apsilankymo Eltai taip pat išsamiau komentuoti nepanoro.
„Ginamės teisinėmis priemonėmis, detalių nekomentuoju“, – Eltai sakė advokatas M. Greičius.
ELTA primena, kad rugsėjo 5 dieną į STT Kauno valdybos būstinę atvykusiam Seimo nariui A. Vyšniauskui buvo pareikšti įtarimai, parlamentaras taip pat davė parodymus, apklausoje dalyvavo jo advokatas.
Įtarimai susiję su anksčiau politiko eitomis pareigomis Marijampolės savivaldybėje, A. Vyšniauskas tapo įtariamuoju vadinamojoje „čekiukų“ byloje, tokios bylos paprastai yra susijusios su galimu lėšų tarybos nario veiklai panaudojimu asmeninėms reikmės.
Politikas jam pareikštus įtarimus sieja su artėjančiais Seimo rinkimais ir žada apsiginti teisme.
„Įtarimų turinys nesiskiria nuo to, ką gerbiamoji generalinė prokurorė pasakė Seimo salėje. Aš turiu pirminius dokumentus, kad susipažinti su situacija“, – tada žurnalistams po apklausos sakė A. Vyšniauskas.
Jis teigė, kad jeigu pareigūnai nebus geranoriški nenorės įsiklausyti į jo poziciją, jis apsigins teisme.
ELTA primena, kad generalinė prokurorė N. Grunskienė rugpjūčio pradžioje kreipėsi į Seimą, prašant panaikinti parlamentaro, konservatoriaus A. Vyšniausko teisinę neliečiamybę. Šį prašymą Seimas antradienį sušauktos neeilinės sesijos metu patenkino.
Generalinė prokuratūra skelbė, kad prašyta naikinti konservatorių frakcijos Seime seniūno teisinę neliečiamybę, įvertinus ikiteisminio tyrimo, susijusio su 2019–2023 m. kadencijos Marijampolės savivaldybės tarybos narių išlaidų kompensavimu, duomenis.
Pasak prokuratūros, informacija leidžia pagrįstai manyti, jog A. Vyšniauskas Marijampolės savivaldybės administracijai galimai yra pateikęs suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo. Dokumentų pagrindu, nurodo prokurorai, politikui nepagrįstai ir neteisėtai buvo išmokėti daugiau nei 2,1 tūkst. eurų.
Anot generalinės prokurorės N. Grunskienės, A. Vyšniauskas galimai suklastojo 19 dokumentų, kuriuose įrašyti tikrovės neatitinkantys duomenys.
Paaiškėjus, kad A. Vyšniauskas galimai neteisėtai naudojo lėšas, politikas pranešė stabdantis savo narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje ir pasitraukiantis iš konservatorių frakcijos Seime seniūno posto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.