Į A. Ramanausko pareiškimus sureagavo ir V. Čmilytė-Nielsen: „juokeliai“ apie vaikų atėmimą ir tėvų sušaudymą yra nepriimtini (3)

2024 m. rugsėjo 24 d. 16:40
Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, reaguodama į radijo ir televizijos laidų vedėjo Algio Ramanausko pareiškimus apie rusakalbius, tvirtina, kad „juokeliai“ apie vaikų atėmimą ir tėvų sušaudymą yra nepriimtini.
Daugiau nuotraukų (3)
„Tolerancija ir pagarba žmonėms, nepriklausomai nuo jų tautybės, kalbos ar išpažįstamos religijos, yra sveikos ir grėsmėms atsparios visuomenės pagrindas. Todėl „juokeliai“, kad ir kokia būtų jų autorių intencija, apie vaikų atėmimą ir tėvų sušaudymus – yra nepriimtini iš principo.
Rusijos agresija neturi tapti pretekstu žengti į pavojingą neapykantos teritoriją“, – „Facebook“ antradienį skelbė V. Čmilytė-Nielsen.
Ji teigė, kad Lietuvos visuomenė gali padėti Ukrainai, kovoti su Kremliaus hibridinėmis atakomis mūsų šalies viduje, „nesuteikiant priežasčių priešui trinti rankomis dėl neatsakingų pasisakymų“.
Taip Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio lyderė V. Čmilytė-Nielsen reagavo į kritikos pastaruoju metu sulaukusius radijo ir televizijos laidų vedėjo A. Ramanausko pareiškimus apie rusakalbius asmenis.
Jis pokalbio su Nacionalinio susivienijimo lyderiu Vytautu Sinica metu (pokalbis transliuotas platformoje „Youtube“) kalbėjo apie tai, kad iš rusiškus filmus žiūrinčių ir rusiškos muzikos besiklausančių tėvų reikėtų atimti vaikus, o pačius tėvus – sušaudyti.
„Aš suprantu, kad tai ką aš noriu, kad būtų, tai čia yra tas utopiška ir aš suprantu tą. Bet įsivaizduokim namų ūkį, kur tėvas garsiai pasileidęs rusišką filmą, o mama klauso rusiškos muzikos garsiai. Tai juos... Čia klausimas tiktai, ką pirma padaryt: atimt vaikus ir po to juos sušaudyt ar prie vaikų juos... Ne, aišku, atimt vaikus ir po to. Vaikus reikia atimti iš tokių“, – kalbėjo A. Ramanauskas.
Dėl šių A. Ramanausko pareiškimų į teisėsaugą su prašymu kreipėsi Lietuvos žmogaus teisių centras, Lietuvos socialdemokratų partija, „valstiečių“ atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.