Seimo nariams A. Landsbergienė pateikė griežtą atsaką: „Ar jūs rimtai?“ (5)

2024 m. rugsėjo 24 d. 15:28
Daliai Seimo narių svarstant galimybę dėl Austėjos Landsbergienės mokyklos Kalnėnuose statybų aplinkybių pradėti parlamentinį tyrimą, užsienio reikalų ministro sutuoktinė akcentuoja, kad šią situaciją praėjusioje kadencijoje jau aiškinosi Seimo komisija. Ji šiuos parlamentarų planus teigia vertinanti kaip artėjančių Seimo rinkimų kampanijos dalį.
Daugiau nuotraukų (6)
„Kadangi (a) rinkimai ir (b) jau ne pirmi rinkimai, kurių kampanija (net kampanijos, nes, na, nemažai tokių gudručių) yra statoma ant melagingos politinės atakos prieš mane, prieš šeimą, prieš tai, ką aš sukūriau ir kuriu IR (c) sulaukiu insinuacijų, neturinčių nieko bendro su realybe, noriu vienu ypu – ir jau ne pirmą kartą – užduoti klausimą: ar jūs rimtai?!“, – savo feisbuko paskyroje rašo A. Landsbergienė.
„Tai komisija jau BUVO. Per praeitus rinkimus. Visi klausimai atsakyti jau TADA. Niekas nuo tada nepasikeitė. Institucijos – ačiūdiev, gyvenam teisinėje valstybėje – visas insinuacijas atmetė“, – akcentuoja ji.
Privačių mokyklų tinklo įkūrėja akcentuoja, kad šioje istorijoje pagrindo kelti klausimus nėra.
„Šįkart – na, nes reikia kažką naujo išspaust – kalbama apie sklypo paskirtį. Tai – kai sklypas buvo įsigytas – paskirtis buvo visuomeninė. Beje, daugumai tokia paskirtis nepatinka, nes, na, gyvenamoji yra daug geriau. Visuomeninės paskirties sklypai yra skirti, pavyzdžiui, mokykloms. Kas ant jo stovi? Mokykla! Dirbome, dirbame ir dirbsime vadovaudamiesi vakarietiškais standartais. Ta prasme, aš net neįsivaizdavau, kad DAR ČIA galima kabintis. Įdomu, kas bus per kitus rinkimus?!“, – rašo A. Landsbergienė.
„Savivaldybės darbų ir sprendimų aš komentuoti negaliu, nes, na, mes dirbam savo darbus, jie – savo, tad ir savo darbus tegali komentuoti jie patys“, – pabrėžia ji.
Todėl ji visus viešoje erdvėje dėl mokyklos statybų keliamus klausimus vadina nepagrįstomis insinuacijomis.
„Ir dar. Visiems, kas nepatingi įsigilinti ir tikrinti informaciją, siūlyčiau prisiminti, kaip dėl to paties buvo puolama prieš 4 metus. Turėtų būti akivaizdu, kad tai nepagrįstos insinuacijos. Neprisidėkim prie melagienų plitimo, ką? Stop fake“, – pabrėžia ji.
Trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisija ketina apsispręsti dėl privačios A. Landsbergienės mokyklos Kalnėnuose statybos aplinkybių tyrimo.
Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis taip pat neatmeta galimybės dėl paaiškėjusios informacijos kreiptis į Generalinę prokuratūrą.
Laikraštis „Lietuvos rytas“ skelbė, jog Kalnėnuose pastatytos A. Landsbergienės privačios mokyklos vietoje anksčiau buvo visuomenės paskirties teritorija, kurioje planuota statyti valstybinį darželį, mokyklą, šalia – sporto stadioną. Nurodoma, kad 2018 m. Vilniaus savivaldybė ir Nacionalinė žemės tarnyba skubiai priėmė atitinkamus sprendimus dėl miesto detaliojo plano pakeitimo ir sklypų ribų perbraižymo, taip pakeičiant žemės paskirtį ir sudarant galimybę iškilti minėtai privačiai mokyklai.
„Lietuvos rytas“ nurodo, jog tuo metu pastaruosius sprendimus atsakingose institucijose priėmė su A. Landsbergiene susiję asmenys.
Be to, „Lietuvos rytas“ skelbė, kad į Kalnėnuose statomą mokyklą investavo ir „BaltCap“ priklausantis „BaltCap Infrastructure Fund“. Bendram fondo ir A. Landsbergienės projektui lėšų skyrė ir Vilniaus savivaldybė – aplinkinei infrastruktūrai sukurti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.