G. Landsbergis: tol, kol Baltarusijoje neprasidės tikri pokyčiai, apie sankcijų atlaisvinimą negali būti jokios kalbos (2)

2024 m. rugsėjo 23 d. 18:15
Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Niujorke vykstančios Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos metu su kitais Europos Sąjungos (ES) politikais aptarė Baltarusijos politinių kalinių išlaisvinimo klausimą bei Aliaksandro Lukašenkos režimą. G. Landsbergis pabrėžė, kad kol žmogaus teisių situacija šalyje nepasikeis, sankcijų atlaisvinimas negali būti svarstomas.
Daugiau nuotraukų (1)
„Baltarusija darosi vis labiau panaši į kalėjimą ir tol, kol ten neprasidės tikri pokyčiai, apie sankcijų atlaisvinimą negali būti jokios kalbos“, – Niujorke sakė ministras.
Anot jo, keletas A. Lukašenkos išlaisvinamų kalinių tėra bendradarbiavimo su Vakarais iliuzijos kūrimas, neatspindintis realios padėties šalyje.
„Kaskart artėjant rinkimams Baltarusijoje, Lukašenkos režimas imasi butaforinių žingsnių ir kaskart išlaisvina keletą politinių kalinių, taip siekdamas sukurti bendradarbiavimo su Vakarais iliuziją. Tikiuosi, kad šįkart nepadarysim klaidos ir nepasiduosim iliuzijai, nes Baltarusijos kalėjimuose – šimtai politinių žmonių, tapusių Lukašenkos režimo įkaitais, kuriuos diktatorius ir vėl sieks iškeisti į sankcijų atlaisvinimą ir izoliacijos panaikinimą“, – kalbėjo G. Landsbergis.
Kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, renginio metu Baltarusijos demokratinių jėgų lyderė Sviatlana Cichanouskaja pristatė vis blogėjančią žmogaus teisių situaciją Baltarusijoje ir ragino susirinkusių šalių atstovus toliau tęsti Lukašenkos ir jo režimo nepripažinimo politiką ir imti pavyzdį iš Lietuvos – „demokratijos čempionės, saugančios Baltarusijos demokratines jėgas nuo susidorojimo ir stiprinančios mus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.