VRK pradėjo tyrimą dėl P. Gražulio dalijamų sąsiuvinių: aiškinsis, ar nepapirkinėjo rinkėjų (1)

2024 m. rugsėjo 22 d. 10:39
ELTA
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nutarė pradėti tyrimą dėl europarlamentaro Petro Gražulio vedamos Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų).
Daugiau nuotraukų (3)
Komisija aiškinsis, ar pastarosios politinės jėgos atstovai viešai dalindami sąsiuvinius su partijos pirmininko atvaizdu nepažeidė Rinkimų kodekso nuostatų ir nepapirkinėjo rinkėjų.
Sprendimą ištirti situaciją VRK priėmė bendru sutarimu.
Jau anksčiau sulaukęs dėmesio dėl pastarosios situacijos, P. Gražulis savo socialiniuose tinkluose dalijosi vaizdais, kaip įvairiuose Lietuvos miestuose dalija sąsiuvinius su savo atvaizdu. Politikas tikino dalijantis sąsiuvinius tik pradinių klasių mokiniams, taip norėdamas pasveikinti juos su prasidėjusiais Mokslo metais.
ELTA primena, kad P. Gražulio vedama Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) dalyvauja spalio 13 d. vyksiančiuose Seimo rinkimuose.
Tiesa, darbą Europos Parlamente (EP) pradėjęs P. Gražulis grįžti į Seimą negali – Konstituciniam Teismui pripažinus, kad politikas šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką po to, kai balsavo už kitą parlamentarą, P. Gražulis apkaltos būdu pašalintas iš Seimo.
Konstitucija numato, kad apkaltos būdu mandato netekę parlamentarai 10 metų negali kandidatuoti į Seimą.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.