G. Nausėda išvyksta į Niujorką: dalyvaus JT Generalinėje Asamblėjoje (3)

2024 m. rugsėjo 22 d. 07:56
ELTA
Sekmadienį šalies vadovas Gitanas Nausėda išvyksta į Niujorką, kur dalyvaus Jungtinių tautų Generalinės Asamblėjos 79-ojoje sesijoje.
Daugiau nuotraukų (1)
Kaip nurodo Prezidentūra, Generalinėje Asamblėjoje G. Nausėda pranešimą skaitys antradienį. Šalies vadovas pasisakyme dėmesį skirs geopolitiniams ir saugumo iššūkiams, globaliam ir kolektyviniam atsakui į tebesitęsiančią Rusijos agresiją Ukrainoje, atsakomybei už karo ir agresijos nusikaltimus.
Lietuvos vadovas taip pat pasisakys JT Saugumo Tarybos posėdyje dėl Ukrainos ir atviruose JT Saugumo Tarybos aukšto lygio debatuose „Lyderystė taikai“, taip pat dalyvaus „Ukraine Compact“ iniciatyvos susitikime JTGA paraštėse.
Tradiciškai vizito metu numatytas Lietuvos, Estijos, Latvijos ir Lenkijos Prezidentų susitikimas bei Baltijos valstybių Prezidentų susitikimas su JT Generaliniu Sekretoriumi Antonio Giuterresu.
G. Nausėda taip pat dalyvaus kasmetiniame priėmime valstybių vadovams Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidento Joe Bideno kvietimu. Yra numatyta Prezidento dvišalių susitikimų.
Vizito Niujorke metu planuojamas ir prezidento susitikimas su lietuvių bendruomenės JAV finansų srities profesionalais ir garbės konsulais.
Šalies vadovas vyks į Putnamą, Konektikuto valstiją, kur aplankys Amerikos lietuvių kultūros archyvą (ALKA). Vizito metu ALKA valdanti Lietuvių katalikų mokslo akademija su Lietuvos muziejų asociacija pasirašys lituanistinę vertę turinčių istorinių knygų dovanojimo Lietuvos muziejams deklaraciją.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.