Prezidentas ir premjerė pasveikino Maltą bei Armėniją su nepriklausomybės diena

2024 m. rugsėjo 21 d. 08:17
Atnaujinta
Prezidentas Gitanas Nausėdą ir premjerė Ingrida Šimonytė pasveikino Armėniją ir Maltą, kurios rugsėjo 21-ąją mini Nepriklausomybės dieną.
Daugiau nuotraukų (1)
„Džiaugiuosi, kad pastarieji metai buvo gausūs dvišalių Lietuvos ir Armėnijos kontaktų bei vizitų. Tai žymi mūsų šalių abipusį norą tęsti dialogą ir gilinti bendradarbiavimą įvairiose srityse – nuo politikos iki ekonomikos, nuo kultūros iki saugumo“, – rašoma prezidento sveikinime.
Padėčiai Pietų Kaukaze išliekant trapiai ir Armėnijai tebesusiduriant su saugumo iššūkiais ir hibridiniu spaudimu, premjerė pažymėjo sveikintiną Armėnijos Vyriausybės įsipareigojimą ir siekį spręsti konfliktą dialogu.
„Europai susiduriant su iššūkiais saugumui, demokratijai ir esminėms vertybėms, bendradarbiavimas tarp bendraminčių šalių yra svarbus kaip niekad“, – sveikinimo laiške teigia premjerė.
Savo ruožtu sveikindama Maltos gyventojus premjerė linkėjo gerovės ir klestėjimo. Taip pat Vyriausybės vadovė akcentavo paramos Ukrainai svarbą.
„Ukrainai tęsiant herojišką savo laisvės ir globalios saugumo tvarkos gynybą, mūsų bendra parama ir vienybė atremiant ir sustabdant nepateisinamą Rusijos agresiją yra be galo svarbi, kaip ir pastangos neleisti tarptautinei bendruomenei įprasti prie karo liepsnų Europoje.Tvirtai tikiu, kad mūsų solidarumas su Ukraina ir įsipareigojimas ginti europines vertybes išliks tvirtas, o žmogiškieji ryšiai, ekonominis bendradarbiavimas ir kultūriniai mainai tarp mūsų šalių ir toliau sėkmingai augs“, – sakoma premjerės sveikinime.
Paramos Ukrainai klausimą savo sveikinime akcentavo ir prezidentas G.Nausėda.
„Rusijos karo prieš Ukrainą kontekste šalims bendramintėms yra labai svarbu išlikti vieningoms, veikti kartu smerkiant Rusijos veiksmus, telkiant paramą Ukrainai, stiprinant sankcijas agresorei Rusijai ir keliant atsakomybės už sukeltą karą klausimą“, – sveikinime pažymėjo prezidentas.
Ingrida ŠimonytėArmėnijaMalta
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.