P. Gražulis jau spėjo pasižymėti EP: prieš visą salę citavo Šventąjį Raštą, žėrė kritiką Izraeliui (5)

2024 m. rugsėjo 20 d. 11:46
Lrytas.lt
Skandalingais pasisakymais Lietuvoje pagarsėjęs europarlamentaras Petras Gražulis jau spėjo pasižymėti ir Europos Parlamente (EP). Strasbūre vykusios sesijos metu jis „išsitraukė“ jau tradicine jam tapusią Šventojo Rašto kortą, žėrė kritiką Izraeliui.
Daugiau nuotraukų (7)
Europarlamentarams diskutuojant apie centrinę Europą užliejusius potvynius, pasisakyti nusprendęs P.Gražulis, kaip jam būdavo įprasta ir Lietuvos parlamente, citavo Šventąjį Raštą.
„Apaštalas Lukas savo Evangelijoje sako, kad be Dievo žinios nuo žmogaus nė vienas plaukas nenukris nuo galvos. Ir toliau jis kalba, kai tauta nusigręš nuo Dievo, Dievas baus tautą. Europa išduoda krikščioniškas vertybes, ir ne tik Europa. Nusigręžė nuo Dievo, propaguoja genderizmą, homoseksualizmą.
Ar tai nėra Dievo bausmė Europai?“ – į europarlamentarus kreipėsi P.Gražulis.
Kai kuriems europarlamentarams toks P.Gražulio pasisakymas sukėlė juoką, o EP narys iš Graikijos Sakis Arnaoutoglou atšovė, kad Europą skalaujantys potvyniai yra rimta tema, o Dievas mums ir suteikė smegenis tam, jog jomis naudotumėmės, o ne žiūrėtume į tai, kas vyksta, ir nieko nedarytume.
Tačiau P.Gražulis nusprendė pasireikšti ir dar kartą. Šįkart – apie Izraelio ir „Hamas“ konfliktą.
„Aš norėjau jūsų paklausti, ar nors vienas salėje yra tikintis tuo, kad pasaulyje geriausia žvalgyba – Mosadas – nežinojo apie plataus masto įsiveržimą į Izraelį? Taip pat aš noriu jūsų paklausti, kodėl Izraelio vyriausybė ir kariuomenė dešimt valandų leido žudyti savo civilius gyventojus ir nesiėmė veiksmų?
O gal tai labai gerai suplanuota provokacija? Kad galėtų Izraelis daryti tai, ką šiandien daro Gazos Ruože? Ir kad pateisintų pasaulio bendruomenė? Ar jums taip neatrodo? Žudomi vaikai, civiliai, motinos, seneliai, griaunami civiliniai objektai ir ligoninės. Ir visa tai daro Izraelio vyriausybė.
O pasaulis tyli. Nedelsiant turi Europos Sąjunga pripažinti Palestinos valstybę, išvesti, reikalauti, kad būtų paleisti visi „Hamas“ paimti įkaitai“, – pareiškė P.Gražulis.
Tiesa, nors anksčiau ir tvirtino, kad anglų kalba buitiniu lygiu susikalbėti geba puikiai, EP vykusioje sesijoje P.Gražulis savo pasisakymus dėstė lietuviškai. Vėliau tais pasisakymais dalijosi ir savo feisbuko paskyroje.
P.Gražulis iki tol spėjo pasižymėti EP, kai perrinkus Europos Komisijos pirmininke Ursulą von der Leyen, prie pat atsistojęs ją filmavo savo telefonu ir taip pakliuvo į visas televizijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.