Kauno rajone atidaromas šiuolaikinis futbolo stadionas

2024 m. rugsėjo 20 d. 09:56
Raudondvario gimnazijos modernizavimą Kauno rajono savivaldybė pradėjo nuo sporto infrastruktūros kūrimo.
Daugiau nuotraukų (4)
Pernai čia buvo įrengtas sporto aikštynas, o šį sekmadienį planuojama atidaryti tarptautinius reikalavimus atitinkantį futbolo stadioną, kuriame rungtynes žais Kauno rajonui šalies „TOPsport A lygoje“ atstovaujanti „Hegelmann“ komanda ir Panevėžio „Panevėžys“.
Stadione yra pusantro tūkstančio sėdimų vietų: 1000 atvirų ir 500 dengtose tribūnose. Teisėjams, žaidėjams ir žurnalistams įrengtos atskiros zonos. Kitapus Atgimimo gatvės esančio sklypo dalyje įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, kitoje dalyje suformuota žalioji zona.
Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad nauja sporto infrastruktūra tarnaus vietos bendruomenei. „Kartu su savivaldybės partneriais – futbolo klubais „Hegelmann“ ir „Garliava“ – seniai supratome, kad norint pasiekti gerų rezultatų, reikia tinkamos infrastruktūros ir tvirtos futbolo piramidės“, – kalbėjo meras.
Kauno rajone įsteigtą „Hegelmann“ futbolo akademiją lanko jau daugiau kaip 500 berniukų ir mergaičių. Didžiulį darbą su jaunimu atlieka „Garliavos“ klubo vadovai, susikūrė aktyvios futbolo bendruomenės Vilkijos, Domeikavos, Karmėlavos, Kačerginės, Samylų seniūnijose.
„Futbolas yra ne tik pergalės stadionuose, tai – ir puiki jaunimo užimtumo forma, ir gera savijauta. Šia prasme pralaimėjusių nebūna, nes laimime visi“, – pastebėjo V. Makūnas. Netrukus prasidės ir Raudondvario gimnazijos rekonstrukcijos darbai.
Bendrovės „Hegelmann Transporte“ direktorius Tomas Jurgelevičius palankiai įvertino Kauno rajono savivaldybės pastangas kurti sporto infrastruktūrą ir teigė, kad klubas yra suinteresuotas ugdyti jaunus žaidėjus, o tam galėtų pasitarnauti ir Raudondvario stadionas.
KAS: Raudondvario stadiono atidarymas.
KUR: Atgimimo g. 1, Raudondvaris, Kauno r.
KADA: Rugsėjo 22 d.(sekmadienį); 15.30 val. – stadiono atidarymo šventė; 17 val. – „TOPsport“ A lygos varžybos tarp Kauno rajono „Hegelmann“ ir Panevėžio „Panevėžio“.
Kauno rajonasRaudondvarisStadionas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.