A. Širinskienė dėl G. Landsbergio vilos Graikijoje kreipėsi į Generalinę prokuratūrą (2)

2024 m. rugsėjo 19 d. 10:56
Opozicijai priklausanti Seimo narė Agnė Širinskienė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl užsienio reiklų ministro Gabrieliaus Landsbergio šeimos vilos Graikijoje.
Daugiau nuotraukų (19)
Politikė prašo išsiaiškinti, ar G. Landsbergio šeimos sandoryje nėra neteisėto praturtėjimo arba kyšininkavimo požymių.
Politikė kreipimesi akcentuoja, kad yra pastebimas skirtumas tarp ministro sutuoktinės deklaruotos turto vertės ir nekilnojamojo turto kainų Graikijoje.
„Pastebėtina, kad skirtumo (...) nepaaiškina net tas faktas, kad NT kainos nuo 2022 m. dėl infliacijos galėjo kilti – tokio dydžio infliacijos, kuri kartais būtų pakeitusi NT kainas, Graikijoje per tuos metus tiesiog nebuvo“, – kreipimesi į Generalinę prokuratūrą rašo A. Širinskienė.
Politikė kreipimesi į Generalinę prokuratūrą remiasi į Rūtos Janutienės „OpTV“ pateikiamais skaičiavimais apie nekilnojamojo turto kainas Graikijoje.
ELTA primena, kad „Lietuvos rytas“ pranešė, jog G. Landsbergio šeima įsigijo prabangią vilą Graikijos Eginos saloje. Laikraščio duomenimis, sklypas su pastatais įregistruotas ministro žmonos Austėjos Landsbergienės vardu.
Kaip skelbė leidinys, už šį nekilnojamąjį turtą dar 2022 metų vasarį A. Landsbergienė sumokėjo 255 tūkst. eurų avansą. Pasirodžius publikacijai, viešojoje erdvėje kilo klausimų dėl to, kad sklypo įsigijimo mėnuo sutampa su Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžia.
Savo ruožtu G. Landsbergis visus šiuos kaltinimus atmetė, teigdamas, kad jie yra „demagogiškai manipuliatyvūs“.
2022 ir 2023 metų A. Landsbergienės turto deklaracijose nurodytas 795 tūkst. eurų vertės nekilnojamasis turtas užsienyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.