R. Požėla tikisi, kad policijos reforma bus atgaivinta po Seimo rinkimų

2024 m. rugsėjo 18 d. 23:46
Kadenciją baigiantis policijos generalinis komisaras Renatas Požėla viliasi, kad policijos sistemos reformą užbaigs naujosios kadencijos Seimas.
Daugiau nuotraukų (1)
„Šiuo metu šis sprendimas yra Seimo stalčiuose. Bet tikrai labai noriu tikėti, kad šis klausimas kitame Seime, po rinkimų, bus pakeltas ir tie sprendimai bus priimti“, – portalui „15min“ teigė R. Požėla.
ELTA primena, kad Seimas po pateikimo yra pritaręs Vidaus reikalų ministerijos (VRM) teikiamam Policijos įstatymo pakeitimų paketui.
Ministerijos teikiamais įstatymo projektais siūloma reorganizuoti policijos veiklą – palikti tik 5 apygardų vyriausiuosius komisariatus (Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus), o Policijos departamento pavadinimą keisti į „Lietuvos policiją“.
Papildomai būtų steigiami keturi policijos komisariatai – Marijampolės m., Tauragės raj., Utenos raj. ir Alytaus m. ir raj. savivaldybių teritorijai prižiūrėti.
Renatas PožėlaReformaPolicija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.