Rasa Karmazaitė. Fotografuotis rizikinga ne tik su berniuku (2)

2024 m. rugsėjo 16 d. 13:16
Rampų šviesoje įsiamžinti šalia įtakingų politikų – malonu, o kartais ir naudinga. Bet tokios fotosesijos gali būti pavojingos patiems politikams.
Daugiau nuotraukų (5)
Štai per praūžusius prezidento rinkimus Širvintų rajono merė Ž.Pinskuvienė taip glaustėsi prie G.Nausėdos, kad jų nuotraukas išvydę rinkėjai net tyliai svarstė, ar tai nesukels pavydo pirmajai šalies poniai D.Nausėdienei.
Bet piliečiai nuogąstavo visai be reikalo. Kad ir kaip meiliai Ž.Pinskuvienė stengėsi pozuoti šalia prezidentu perrinkto G.Nausėdos, politinėmis simpatijomis grįstas romanas ilgai netruko. Jį atvėsino merės pareiškimai apie specialiųjų poreikių turinčius vaikus – esą Širvintų rajone jie bus ugdomi atskirose erdvėse.
Sujudus daugeliui politikų, taip pat nevyriausybinėms organizacijoms ir tėvams, kurie augina tokius vaikus, reaguoti buvo priverstas ir G.Nausėda – esą getų steigimas mokyklose tik didintų ir taip esamą atskirtį.
Nesulaukusi prezidento pritarimo Ž.Pinskuvienė bandė laviruoti – apkaltino konservatorių Vyriausybę, kad ji projektą dėl tokių vaikų ugdymo konstravo skubotai.
Kad ir kaip baigtųsi šis romanas, aukštas politikas dėl fotosesijų gavo jau ne pirmą pamoką.
Po Kovo 11-osios minėjimo socialiniuose tinkluose buvo išplitę prezidento atvaizdai su berniuku, kuris prašė pasveikinti tariamą jo draugą Mellstrojų.
Gerai nusiteikęs G.Nausėda išpildė berniuko prašymą.
Vėliau paaiškėjo, kad sveikinimas buvo skirtas skandalingam baltarusių vaizdo tinklaraštininkui, – jis buvo pažadėjęs dosniai atsilyginti tam, kuris suveiks kurios nors valstybės prezidento sveikinimą.
Tačiau G.Nausėda – ne pirmas aukštas politikas, kuris į keblią padėtį pakliuvo dėl fotosesijų. Prie kitų šliejosi nusikalstamo pasaulio šulai, prie trečių – vėliau kaltinimų pedofilija sulaukęs šoumenas.
Tad atsidūrus valdžios olimpe vertėtų išlikti budriems, kai koks nors įkyruolis lenda kartu įsiamžinti. Juk iš pirmo žvilgsnio net nekalta fotosesija gali įstumti ir į pavojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.