Paraginti V. Landsbergio laiško konservatoriai susirinko atvirai pasikalbėti apie partijos bėdas (2)

2024 m. rugsėjo 14 d. 16:40
Galerija
Šeštadienį, neeilinio suvažiavimo išvakarėse, dalis konservatorių siauresniame rate susirinko pasikalbėti už uždarų durų. Kaip jau skelbė Lrytas, papildomas susitikimas surengtas prieš kelias savaites sulaukus konservatorių garbės pirmininko, profesoriaus Vytauto Landsbergio vidinio laiško.
Daugiau nuotraukų (25)
Prieš 16 valandą į pačiame Vilniaus centre esantį „Artis Centrum Hotels“ viešbutį vienas po kito žengė konservatorių elitas, tarybos nariai, skyrių pirmininkai. Čia pasirodė ir patriarchas V.Landsbergis.
Lryto žiniomis, prieš tris savaites V.Landsbergis išsiuntė vidinį laišką, kuriame paragino bendražygius susirinkti į tikrą suvažiavimą, o ne paprasčiausią „pravažiavimą“, ir apie partijos bėdas, vertybes, kryptį ir kitus aktualius klausimus padiskutuoti atvirai.
Laiške, su kuriuo susipažino Lrytas, prašoma „negražbyliauti ir nesigirti“, pripažinti savo klaidas, atvirai ir tiesiai bendrauti su žmonėmis.
Į profesoriaus laišką sureagavę konservatoriai nusprendė atskirą susitikimą surengti suvažiavimo išvakarėse.
Pastaruoju metu V.Landsbergis nešykštėjo kritikos bendrapartiečiams.
Įvairiuose formatuose rengtuose susitikimuose šventines įžangines kalbas nustelbdavo jo griežtesni pasisakymai dėl konservatorių vis neaplenkiančių skandalų ir kitų rūpesčių, apie kuriuos esą vengiama kalbėti atvirai.
Lryto neoficialiai kalbinti konservatoriai pripažįsta, kad šeštadienį surengtas susitikimas skirtas tam, jog V.Landsbergis „nuleistų garą“ uždarame rate. O jau sekmadienį, suvažiavimo metu, kuris bus transliuojamas viešai, žodžio profesoriui svarstoma nebesuteikti.
„Akivaizdu, kad norima nuleisti garą. Vadovybė nori suvaldyti diskusiją, kad po to suvažiavime kažkas neiškiltų“, – Lrytui sakė įtakingas konservatorius.
Tiesa, ir patys kalbinti konservatoriai sutinka, kad privati diskusija tikrai nepamaišys, nes prieš rinkimus apie ką pasikalbėti – apstu.
Nei šeštadienį, nei sekmadienį vyksiančiame partijos suvažiavime nedalyvaus G.Landsbergis, nes jis yra išvykęs vizito į Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.