Ryšius su netikėtai mirusia M. Vainiute iki šiol palaikęs S. Skvernelis: ji neseniai susirgo, netikėjau, kad taip pasibaigs (3)

2024 m. rugsėjo 13 d. 13:48
Į penktadienį pasirodžiusią skaudžią žinią apie mirusią buvusią teisingumo ministrę Mildą Vainiutę sureagavo kartu su ja Vyriausybėje dirbęs ekspremjeras Saulius Skvernelis.
Daugiau nuotraukų (4)
Draugiškus ryšius su M.Vainiute Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis palaikė iki šiol, kartu jie darbavosi ir partijoje. Pasak S.Skvernelio, teisininkei prieš kelis mėnesius stipriai sušlubavo sveikata.
„Palaikėm ryšį, ji buvo mūsų bendruomenės, partijos narė. Nežinau, ar galiu kalbėti, bet netikėtai susirgo.
Labai greitai pasibaigė taip tragiškai. Turbūt per porą mėnesių“, – apie buvusios ministrės mirties priežastį užsiminė S.Skvernelis.
M.Vainiutei politikas negailėjo gražių žodžių – tikino, kad tokių žmonių kaip ji šiandien sutiksi retai.
„Tai buvo teisės profesorė, tikrai stipri teisininkė, neįtikėtinai kuklus, mandagus, kultūringas, geras žmogus. Turbūt gyvenime nėra nieko įžeidusi ar balsą pakėlusi.
Kaip pirmosios mano Vyriausybės nare aš galiu tik ja pasidžiaugti. Tai neįtikėtino kuklumo ir padorumo žmogus. Mums irgi netikėta – nors žinojau daugiau (apie jos būklę, – aut.past.), galvojau, kad tai įvyks gerokai vėliau. Liūdna, kad taip greitai“, – Lrytui sakė S.Skvernelis.
Primename, kad M.Vainiutė mirė eidama 62-uosius metus. Šį faktą Lrytui patvirtino Seimo kontrolierė Erika Leonaitė.
„M.Vainiutė buvo Seimo kontrolierė, kuri nuoširdžiai vadovavosi principu „svarbus kiekvienas“. Ji visada rasdavo laiko išklausyti ir išgirsti kiekvieną žmogų. Mūsų visų atmintyje ji visada išliks kaip labai šilta, atjaučianti ir žmogiška kolegė,“ – sakė E.Leonaitė.
S.Skvernelio Vyriausybėje M.Vainiutė dirbo 2016–2018 metais. Iš posto ji pasitraukė pati.
2018–2021 metais ji dirbo Seimo kontroliere.
2003–2009 m. M.Vainiutė dirbo prezidento Valdo Adamkaus patarėja teisės klausimais, buvo Prezidento kanceliarijos vyriausioji konsultantė prezidentės Dalios Grybauskaitės pirmosios kadencijos metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.