A. Širinskienė apie pasikeitusią LSDP poziciją „Nemuno aušros“ atžvilgiu: V. Blinkevičiūtė praregėjo pamačius smunkančius reitingus (1)

2024 m. rugsėjo 13 d. 10:27
Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderės Vilijos Blinkevičiūtės pasikeitusią poziciją „Nemuno aušros“ atžvilgiu nulėmė smunkantys socdemų reitingai, teigia su Remigijaus Žemaitaičio partija į Seimą kandidatuojanti Agnė Širinskienė.
Daugiau nuotraukų (3)
„Mes darome išvadas ir matome tokį šiek tiek juokingą dalyką, kad ponia Blinkevičiūtė staigiai praregėjo tuomet, kuomet išvakarėse buvo paskelbta, jog jos reitingas 8 procentiniais punktais nukrito, o Žemaitaičio labai panašiu dydžiu paaugo. Tai tuomet įvyko ponios Blinkevičiūtės didžiulis praregėjimas, kad tas eilėraštukas yra blogai“, – „Žinių radijui“ teigė A. Širinskienė.
Todėl politikė įsitikinusi, kad būtent smunkantys socialdemokratų reitingai ir lemia V. Blinkevičiūtės poziciją „Nemuno aušros“ atžvilgiu.
„Socialdemokratai mėtosi tai šnekėdami apie partnerystę kaip apie reikalingą dalyką, kuris turi būti įteisintas, tai šokdami su jau iš esmės Širinskienės teiginiais, kad dabar jau reikėtų palaukti. Lygiai tas pats yra mėtymasis ir dėl Žemaitaičio pozicijos ir dėl pozicijos „Nemuno aušros“ atžvilgiu“, – sakė A. Širinskienė.
„Bet aš tik noriu priminti visiems, kad vis dėlto ne Blinkevičiūtė renka Seimą ir žmones į jį, ne žydų kažkokia organizacija, kuri yra Jungtinėse Valstijose, bet žmonės renka ir žmonės vertina Lietuvoje. (...) Ir tam žmonių teismui iš tikrųjų atsiduodame. Ir, matyt, tai yra protingiausias sprendimas žiūrint į visą tą isteriją, kurią sukelia vieni ar kiti reitingai“, – pažymėjo „Nemuno aušros“ atstovė.
LSDP pirmininkė V. Blinkevičiūtė praėjusią savaitę teigė sunkiai įsivaizduojanti bendrą darbą koalicijoje su Konstituciją pažeidusio Remigijaus Žemaitaičio vedama „Nemuno aušra“. Anksčiau neatmetusi galimybės formuoti valdančiąją daugumą su buvusio parlamentaro politine jėga, V. Blinkevičiūtė akcentuoja – R. Žemaitaitis savo elgesiu peržengė ribas.
Naujausia Eltos užsakymu rugpjūčio mėnesį atlikta „Baltijos tyrimų“ apklausa parodė, kad gyventojų pasitikėjimas socialdemokratų lydere Vilija Blinkevičiūte smuko 8 procentiniais punktais.
A. Širinskienė tikina, kad Civilinę sąjungą valdantieji bandys priimti dar nepasikeitus Seimo sudėčiai: duočiau ranką nukirsti
Agnė Širinskienė tikina, kad po rinkimų, dar nepasikeitus Seimo sudėčiai, valdantieji bandys priimti Civilinės sąjungos įstatymą. Anot partijai „Nemuno aušra“ priklausančios politikės, tai gali būti padaryta mainais į palaikymą Nekilnojamo turto (NT) mokesčiui.
„Galėčiau duoti dėl partnerystės įstatymo ranką nukirsti. (...) Visiškai neabejoju, kad mes ją turėsime lapkričio mėnesį“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė A. Širinskienė.
„Žinau, kad per tą tarpą bus priiminėjamas partnerystės įstatymas ir kitas jautrus įstatymas, kuris, jeigu Laisvės partija vėl bandys parduoti savo balsus, yra NT įstatymas. (...) Dėl to tikrai kyla labai didelė grėsmė“, – tvirtino ji.
Pasak Mišrios Seimo narių grupės atstovės, politikų elgesys prieš rinkimus yra „bėda“. Partnerystės klausimą savo programoje spręsti žadėję, tačiau nuomonę pakeitę socialdemokratai, pabrėžia ji, nenori silpninti savo pozicijų.
„Socialdemokratai atsitraukė, pripažindami, kad balsais jie neprekiaus. Visgi, manau, kad reali priežastis buvo tie patys rinkimai – socialdemokratai mato, kad partnerystė yra labai nepopuliarus klausimas visuomenėje ir nenori į rinkimus išeiti susilpninę savo pozicijas centro kairėje“, – aiškino A. Širinskienė.
„Apmaudu, kad pas rinkėjus yra einama ne atvira širdimi“, – pridūrė politikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.