G. Landsbergis apie incidentą Latvijoje: Lietuva palaikys stiprų sąjungininkų atsaką

2024 m. rugsėjo 8 d. 21:48
Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė
Latvijoje nukritus Rusijos dronui, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad Lietuva palaikys stiprų sąjungininkų atsaką į Kremliaus sukeltą incidentą.
Daugiau nuotraukų (2)
„Prieš tris metus neįsivaizduojami incidentai dabar laikomi įprastais. Nei Ukrainoje, nei Latvijoje nei bet kur kitur NATO teritorijoje niekas neturėtų leistis, tačiau tai yra nauja realybė, kuriai atsirasti leido mūsų neveiklumas. Lietuva, žinoma, palaikys stiprų sąjungininkų atsaką“, – socialiniame tinkle „X“ rašo G. Landsbergis, reaguodamas į Latvijos teritorijoje nukritusį Rusijos droną.
Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius sekmadienį pranešė, kad šios šalies teritorijoje nukrito Rusijos karinis dronas.
Kariuomenės vadas generolas leitenantas Leonidas Kalninis naujienų agentūrai LETA sakė, kad dronas į Latvijos oro erdvę įskrido ankstų šeštadienio rytą ir buvo nedelsiant pastebėtas.
Turimais Latvijos kariuomenės duomenimis, Rusijos karinis bepilotis orlaivis į šalies oro erdvę įskrido iš Baltarusijos.
dronaiLatvijaKremlius
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.