Lietuvoje viešės Vokietijos sausumos pajėgų vadas H. Gante

2024 m. rugpjūčio 28 d. 07:49
Trečiadienį Lietuvoje viešės Vokietijos sausumos pajėgų vadas generolas leitenantas Harald Gante. Vizito metu jis ketina aplankyti NATO priešakinių pajėgų batalioną Rukloje bei apžiūrėti nuolatinių logistinių pajėgumų užtikrinimo parką. 
Daugiau nuotraukų (2)
Krašto apsaugos ministerijos (KAM) duomenimis, šiame parke bus laikomas ir prižiūrimas sąjungininkams skirtas transportas, technika, ginkluotė, sandėliuojamos atsargos.
Planuojama, jog šis karinės infrastruktūros projektas, pradėtas statyti prieš dvejus metus, bus baigtas 2025-ųjų pradžioje ir perduotas NATO kovinei bataliono grupei, kuri netolimoje ateityje taps Vokietijos brigados Lietuvoje dalimi.
KAM duomenimis, Vokietijos finansuojamą projektą vysto šios šalies įmonė. Subrangovai – penkiolika Lietuvos statybos bendrovių. Projektas vykdomas per NATO paramos ir viešųjų pirkimų agentūrą NSPA.
 ELTA primena, kad Berlynas 2022 metų vasarą įsipareigojo Lietuvoje dislokuoti brigados dydžio karinį vienetą. Iš viso į Lietuvą ketinama perkelti apie 5 tūkst. Vokietijos brigados karių ir civilių. Dalis jų atvyks su savo šeimomis.
Planuojama, kad iki 2026 metų į Lietuvą bus perkelta didžioji brigados dalis. Vokietijos gynybos ministro Boriso Pistoriuso teigimu, pilną operacinį pajėgumą brigada įgis 2027 metais.
Šį pavasarį į Lietuvą atvyko pirmasis Vokietijos brigados elementas – per 20 karių, kurie yra atsakingi už brigados perkėlimo į Lietuvą planavimą bei karinei infrastruktūrai keliamų reikalavimų derinimą.
 
 
 
 
 
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.