Po kilusio skandalo GMP tarnybos vadovas N. Mikelionis traukiasi iš pareigų: teisėsauga tęsia tyrimą (5)

2024 m. rugpjūčio 21 d. 15:50
Greitosios medicinos pagalbos (GMP) tarnybos direktorius Nerijus Mikelionis traukiasi iš pareigų – trečiadienis yra jo paskutinė darbo diena, naujienų portalą lrytas.lt informavo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).
Daugiau nuotraukų (3)
Liepos pabaigoje lrytas.lt jau rašė apie tai, kad N.Mikelionis susidūrė su teisėsauga – šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimai nederamų jo veiksmų viename Kauno prekybos centre.
Skelbta, kad N.Mikelionis parduotuvėje mobiliuoju telefonu neva slaptai filmavo po moterų sijonais. Visgi pats GMP tarnybos vadovas situaciją vadino nesusipratimu, tačiau nuo detalesnių komentarų susilaikė.
„Žinokite, tikrai nieko nekomentuosiu. Pakartosiu tą patį, kad tai – nesusipratimas. Ačiū labai už skambutį“, – tuomet sakė jis.
Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai trečiadienį portalui lrytas.lt patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas vis dar vyksta, tačiau jokie kaltinimai N.Mikelioniui dar nepareikšti.
Daugiau detalių pareigūnai nepateikė, taip siekdami nepakenkti tyrimui.
Savo ruožtu SAM atstovai patikino, kad ministras Aurimas Pečkauskas savaitės pradžioje gavo GMP tarnybos vadovo atsistatydinimo prašymą.
„Rugpjūčio 19-ąją sveikatos apsaugos ministras gavo GMPT vadovo Nerijaus Mikeliono prašymą atleisti iš pareigų ir jį patenkino. Šiandien yra paskutinioji Nerijaus Mikeliono darbo GMPT diena.
Vadovas argumentavo, jog traukiasi iš pareigų siekdamas suvaldyti reputacinę žalą, kylančią įstaigai ir jam pačiam, dėl viešojoje erdvėje pasirodžiusios informacijos dėl galimų neteisėtų veiksmų.
Taip pat siekdamas apsaugoti savo bei savo šeimos privatumą“, – nurodė SAM atstovai.
Kaip rašoma lrytas.lt pateiktame komentare, sveikatos apsaugos ministras dėl tarnybos darbo organizavimo vadovui priekaištų neturi.
„Vadovas puikiai susitvarkė su Greitosios medicinos pagalbos tarnybos reforma centralizuojant šių paslaugų teikimą.
Jau dabar matome reformos rezultatus – atidaryta 12 naujų pastočių, gerėja GMP brigadų reakcijos į iškvietimus laikas, sklandžiai vyksta investiciniai projektai, kurie nukreipti į infrastruktūros atnaujinimą, tame tarpe ir naujų GMP automobilių įsigijimą“, – rašė SAM.
GMPT vadovo pareigas nuo rugpjūčio 22 d. laikinai eis iki šiol GMPT direktoriaus pavaduotoja medicinai dirbusi Ilona Kajokaitė.
Prekybos tinklo „Maxima“ atstovė ryšiams su žiniasklaida Raminta Gecevičiūtė kiek anksčiau teigė, kad toks nemalonus įvykis prekybos centre iš tiesų užfiksuotas, kai apie galimai nederamą vyro elgesį pasiskundė viena moteris.
„Tuo metu parduotuvėje dėl įvykusios vagystės kaip tik buvo atvykę policijos pareigūnai. Po moters skundo, jie vyrą sulaikė ir išsivežė.
Šio vyro asmens tapatybės nenustatinėjome. Dėl šio įvykio vyksta tyrimas“, – portalui lrytas.lt liepą nurodė „Maxima“ atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.