„Laisviečiai“ palaikys A. Kubiliaus kandidatūrą į eurokomisarus

2024 m. rugpjūčio 21 d. 10:11
Seimo „laisviečiai“ trečiadienį pranešė, kad palaikys europarlamentaro Andriaus Kubiliaus kandidatūrą į Europos komisarus, jei šis bus teikiama Seimui.
Daugiau nuotraukų (4)
„A. Kubiliaus sukaupta ilgametė politinė patirtis ir autoritetas, iniciatyvos dėl Ukrainos atstatymo, tarptautinių ryšių tinklas gali būti išnaudoti tiek stiprinant Europos gynybinę sąjungą, kuri įgalintų, pavyzdžiui, bendrus oro gynybos projektų pirkimus, tiek paspartinant Ukrainos ir Moldovos narystę Europos Sąjungoje. Visa tai prisidėtų prie Bendrijos, taip pat Lietuvos saugumo siekiant su tuo susijusio portfelio“, – pranešime teigė Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas.
Anot „laisviečio“, Lietuva taip pat turėtų aktyviai pretenduoti į portfelius, susijusius su konkurencingumo, skaitmenizacijos, energetinės nepriklausomybės užtikrinimo darbotvarke.
„Europos Sąjunga pasaulyje turi konkuruoti inovatyviais produktais ir paslaugomis, o ne inovacijas reglamentuojančių teisės aktų skaičiumi. Dėl to visoje europietiškoje erdvėje privalome apčiuopiamai gerinti verslo aplinką, atsisakyti nepagrįstų ribojimų, skatinti technologijų kūrimą, sudaryti geresnes galimybes Lietuvos verslams dalyvauti sudėtingose, aukštos pridėtinės vertės grąžą garantuojančiose europinėse programose“, – pažymėjo V. Mitalas.
Dvi valdančiajai koalicijai priklausančios partijos – TS-LKD ir Liberalų sąjūdis – antradienį jau pranešė pritarusios europarlamentaro A. Kubiliaus kandidatūrai į eurokomisarus.
ELTA primena, kad pirmadienį premjerė Ingrida Šimonytė koalicinei tarybai pristatė europarlamentaro A. Kubiliaus kandidatūrą į Europos Komisiją (EK). Pasak jos, tai yra kandidatas, dėl kurio pavyko atrasti bendrą sutarimą su prezidentu.
Anksčiau žiniasklaidoje ir politikos koridoriuose kaip galimas eurokomisaras aptarinėtas užsienio reikalų ministras G. Landsbergis praėjusį penktadienį Eltai sakė sulaukęs informacijos, jog jo kandidatūrai nepritartų prezidentas Gitanas Nausėda.
Pats A. Kubilius tikina pasiūlymo sulaukęs praėjusią savaitę. Europarlamentaras teigia sutikęs prisiimti atsakomybę tapti Lietuvos atstovu Europos Komisijoje (EK).
Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.