Žiniasklaida: E. Vaitkaus kandidatų į Seimą sąraše – Baltarusijoje besislapstantis A. Paleckio bendražygis (8)

2024 m. rugpjūčio 20 d. 08:19
Savo prorusiškais pasisakymais garsėjančio Eduardo Vaitkaus į Seimą vedamame Lietuvos liaudies partijos sąraše atsidūrė veikimu prieš Lietuvą įtariamas ir nuo teisėsaugos šiuo metu Baltarusijoje besislapstantis Edikas Jagelavičius.
Daugiau nuotraukų (3)
Kaip rašo portalas „Delfi“, E. Jagelavičius savarankiškai išsikėlė rinkimuose vienmandatėje apygardoje. Ir nors jis pavėlavo tam tikrus dokumentus pateikti Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), jo pavardę galima rasti tarp kitų Lietuvos liaudies partijos kandidatų. Portalo žiniomis, E. Jagelavičius nuo 2022 metų gyvena Baltarusijoje, mat yra įtariamas ir Lietuvos teisėsaugos ieškomas dėl veikimo su kitomis valstybėmis prieš Lietuvą, taip pat dėl melagingai įstaigai pateiktos informacijos.
Savo ruožtu partijos vedlys E. Vaitkus, paklaustas, kaip į Baltarusiją prieglobsčio ieškoti išvykęs ir jau keletą metų ten gyvenantis E. Jagelavičius atsidūrė rinkimų sąraše, per daug situacijos nekomentavo, tačiau pažymėjo, kad partijos rinkimų programa ir E. Jagelavičiaus pažiūros sutampa.
„Norint būti sąraše, reikia pritarti E. Vaitkaus prezidentinės rinkiminės kampanijos metu išsakytiems uždaviniams ir tikslams ir dabar Seimo rinkimuose iškeltiems uždaviniams. Pirmas uždavinys yra, kad Lietuva neparduodama ir neparsiduoda“, – portalui sakė E. Vaitkus.
ELTA primena, kad 2020 metų Seimo rinkimuose Lietuvos liaudies partija sulaukė 0,25 proc. rinkėjų balsų.
Eduardas VaitkusvatnikaiBaltarusija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.