Į R. Žemaitaičio susitikimą su rinkėjais su trenksmu įsiveržusi Ž. Pinskuvienė išplūdo politiką (36)

2024 m. rugpjūčio 9 d. 16:06
Lrytas.lt
Video
Širvintose į susitikimą su rajono gyventojais atvykęs partijos „Nemuno aušra“ lyderis Remigijus Žemaitaitis sulaukė netikėto merės Živilės Pinskuvienės vizito, kurio metu politikui jį užkūrė tikrą pirtį. Su lapų šūsniu prie R.Žemaitaičio priėjusi Ž.Pinskuvienė skėlė kalbą apie tai, koks šis yra melagis. Apstulbęs politikas mėgino įsiterpti ir atsakyti į merės kaltinimus, tačiau baigusi savo kalbą Ž.Pinskuvienė išskuodė laukan.
Daugiau nuotraukų (7)
Prieš parlamento rinkimus po Lietuvą keliaujantis ir savo partiją populiarinantis R.Žemaitaitis penktadienį apsilankė Širvintose. Jam kalbantis su susirinkusiais gyventojais, į vidų įsiveržė merė Ž.Pinskuvienė, o ją lydėjo ir telefonu visą performansą filmuojantis asmuo.
Vaizdo įraše, kuriuo su žiniasklaida pasidalijo pati Ž.Pinskuvienė, užfiksuota, kaip ji, priėjusi prie R.Žemaitaičio, rodė jam krūvą išspausdintų lapų, kuriuose užfiksuoti įvairūs balsavimai Seime, ir kaltino politiką televizijos laidose skleidžiant netiesą.
„Viskam yra pradžia ir pabaiga. Šiandien į Širvintas atvykęs totalus melagis, manipuliuotojas žmonėmis. Einu į susitikimą“, – šiuos žodžius į telefono kamerą ištarusi Ž.Pinskuvienė atidaro duris ir įžengia į patalpą, kurioje kalbasi R.Žemaitaitis ir jo pasiklausyti atvykę širvintiškiai.
Priėjusi prie R.Žemaitaičio merė pažėrė kritikos dėl vienoje televizijos laidoje jo išsakytų neva melagingų teiginių dėl jos vyro Jono Pinskaus balsavimų Seime.
„Buvo aiškiai pasakyta – J.Pinskus balsavo už biudžetą. J.Pinskus balsavo prieš biudžetą“, – tvirtino lapus su balsavimo rezultatais R.Žemaitaičiui įteikdama Ž.Pinskuvienė.
„Žiūrėk, palauk, palauk... Tai duok, aš pažiūrėsiu, – paprašė R.Žemaitaitis, nes vos tik padavusi lapą su balsavimo rezultatais Ž.Pinskuvienė pati jį išplėšė jam iš rankų ir kalbėjo toliau. – Ar duosi pažiūrėti? Tai duok pažiūrėti.“
R.Žemaitaičiui paklausus, apie kurį biudžetą kalba Ž.Pinskuvienė, ši griežtai atrėžė: „Klausyk, nepradėk čia vartyti ir lankstytis.“
Širvintų merė tęsė, kad R.Žemaitaitis esą taip pat prisimelavo paskelbdamas, jog J.Pinskus bendradarbiavo su konservatoriais, balsuojamas dėl skiepijimo nuo koronaviruso. Į lapus baksnodama Ž.Pinskuvienė įrodinėjo, kad buvo priešingai, ir pabrėžė, kad pats R.Žemaitaitis minėtame balsavime apskritai nedalyvavo.
Apsiginti mėginęs R.Žemaitaitis klausė Ž.Pinskuvienės, ar ši jau gali sustoti ir leisti jam atsakyti, tačiau merė nukirto: „Ne, negalima.“
„Ar jūs girdite, ką jums sako? Jau žmonės jums sako...“ – į iš salės pasigirdusias žmonių replikas sureagavo R.Žemaitaitis.
Tačiau merė kalbėjo toliau. Ji teigė, kad R.Žemaitaitis televizijos laidoje neva vėl melavo, sakydamas, kad J.Pinskus palaikė komisiją, suburtą prieš R.Žemaitaitį, nors taip nebuvo.
„Aš dar kartą pasikartosiu, gerbiamas Remigijau, jūs aiškiai meluojate kiekvienam televizijos žmogui, žiūrėdamas į ekraną“, – pareiškė Ž.Pinskuvienė.
Ji traukė vieną lapą po kito, toliau rodydama Seime vykusį balsavimą dėl Civilinės sąjungos įstatymo projekto, kuriame R.Žemaitaitis susilaikė.
„Jis kalba apie tai, kad gina Lietuvos žmones, šeimas, ir susilaiko dėl Civilinės sąjungos“, – pakeltu tonu kalbėjo merė.
Į kiekvieną jos žodį besistengusiam atsakyti R.Žemaitaičiui sunkiai sekėsi įsiterpti, nes įsijautusi Ž.Pinskuvienė neketino sustoti.
„Labai, labai liūdna, kad R.Žemaitaitis, važinėdamas per visą Lietuvą ir kalbėdamas apie tai, kaip jam rūpi žmonės, kai buvo įstatymas dėl PVM mažinimo maisto produktams, iš šito posėdžio pabėgo. Jis jame nedalyvavo“, – konstatavo Širvintų merė.
R.Žemaitaitis atsikirto tuo metu dalyvavęs vienoje laidoje, tačiau Ž.Pinskuvienė jam atšovė, kad jam buvo mokama ne už tai, jog jis kalbėtų televizijoje.
„Ar jūs čia monologu kalbate? Ar pas jus ir tarybos posėdžiai taip vyksta?“ – atsisukęs į žmones pasiteiravo R.Žemaitaitis.
„Čia rimtai taip vyksta?“ – sulaukęs teigiamo žmonių atsakymo, negalėjo atsistebėti politikas.
Tiesa, Ž.Pinskuvienei jo komentarai buvo nė motais. Į R.Žemaitaičio klausimus, ar jis pagaliau gali jai atsakyti, merė numojo ranka ir prieš išeidama užsiminė apie intriguojantį politiko apsilankymą jos namuose.
„Remigijau, nekonkuruosiu su jumis dėl reitingų ir nepasakosiu, nerodysiu vaizduotos (filmuotos, – red.) medžiagos, kur mano namuose sėdėjote ir verkėte, ką pasakojote man ant peties.
Viso geriausio ir sėkmės“, – savo performansą baigė Ž.Pinskuvienė ir išėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.