Vilniuje gyvenusi Baltarusijos opozicijos politikė atsigręžė į A. Lukašenkos režimą: pareiškimai – skandalingi (4)

2024 m. rugpjūčio 1 d. 15:01
Lrytas.lt
Vilniuje gyvenusi Baltarusijos opozicijos politikė Olga Tiškevič perėjo į šios šalies autoritarinio lyderio Aliaksandro Lukašenkos režimo pusę ir skleidė dezinformaciją apie Lietuvą ir čia esančius savo tautiečius, paskelbė portalas lrt.lt.
Daugiau nuotraukų (1)
Kaip rašo portalas, opozicionierė liepos 31 d. pasirodė vienoje propagandinėje režimo laidoje, kur papasakojo apie neva Lietuvoje gyvenančių tautiečių planus smogti Minskui dronais ir infiltruoti „sabotažo grupes“.
„Jų galutinis tikslas – vykti į Baltarusiją ir padaryti žalos“, – kanalui ONT, kuris taip pat valdomas režimo, apie opozicijos veiklą Lietuvoje pasakojo O.Tiškevič.
Laidoje ji esą pasisakė ir apie neva sukarintus baltarusių dalinius, kontroliuojamus Lietuvos žvalgybos.
Skelbiama, kad nuo 2010 metų O.Tiškevič buvo opozicinės Baltarusijos Socialdemokratų partijos „Narodnaya Hramada“ narė. Po represijų už 2020-ųjų protestus ji pasitraukė į Lenkiją, vėliau persikėlė gyventi į Lietuvą, čia toliau užsiėmė opozicine veikla.
Kaip teigė „Euroradio.fm“, politikė Vilniuje skyrė daug laiko savanorystei „Dapamoga“ ir „Nash Dom“ organizacijose, padedančiose baltarusių ir ukrainiečių pabėgėliams.
Šiuo metu, teigiama, O.Tiškevič yra Baltarusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.