VRK pasiekė skundas dėl Kėdainiuose planuojamos Ledų šventės: prašo pasidomėti, ar nėra pažeidimų (1)

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sulaukė skundo dėl rugpjūčio pradžioje Kėdainiuose „Vikonda grupės“ rengiamos Ledų šventės.

Viktoras Uspaskichas<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Viktoras Uspaskichas<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Viktoras Uspaskichas<br>M.Patašiaus nuotr.
Viktoras Uspaskichas<br>M.Patašiaus nuotr.
Viktoras Uspaskichas<br>M.Patašiaus nuotr.
Viktoras Uspaskichas<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Augustė Lyberytė

2024-07-26 09:31, atnaujinta 2024-07-26 09:32

Apie tai Eltai penktadienį patvirtino VRK atstovė Indrė Ramanavičienė. Anot jos, į komisiją pasikreipęs gyventojas prašo įvertinti, ar nėra Rinkimų kodekso normų pažeidimų su Darbo partijos įkūrėju Viktoru Uspaskich siejamos „Vikondos grupės“ organizuojamame renginyje.

„Vyriausioji rinkimų komisija šiąnakt gavo vieną fizinio asmens užklausą dėl Ledų šventės Kėdainiuose. Komisijos prašoma pasidomėti, ar minėtame renginyje nėra Rinkimų kodekso nuostatų pažeidimo regimybės“, – komentare Eltai nurodė VRK atstovė I. Ramanavičienė.

Ji pažymėjo, jog galutinai konstatuoti, ar organizuojant Ledų šventę nėra pažeidžiami įstatymų reikalavimai, būtų galima tik įvykus renginiui.

„VRK stebi situaciją ir tikimasi, kad renginio organizatoriai ir jame planuojantys dalyvauti Seimo rinkimų politinės kampanijos dalyviai laikysis Rinkimų kodekso nuostatų“, – akcentavo I. Ramanavičienė.

Kitą savaitę, rugpjūčio 3 d., Kėdainiuose vyks „Vikonda grupės“ rengiama Ledų šventė. Kaip skelbiama išplatintame pranešime, renginys yra įžanga į jubiliejinius „Vikonda grupės“ 35-uosius metus. Nurodoma, jog bendrovės gimtadienio proga „ledų lietus pažers 34 tūkst. popierinių Ledų šventės žetonų“, kuriuos dalyviai galės iškeisti į ledų porcijas.

Visgi, ilgus metus Ledų šventė yra asocijuojama su jos iniciatoriumi, Darbo partijos įkūrėju ir laikinai politinei jėgai vadovauti sugrįžusiu V. Uspaskich. Todėl Kėdainiuose vyksiantis miesto renginys dažnai lydimas svarstymų dėl neleistinos politinės reklamos. Politikas yra buvęs „Vikona grupės“ akcininku, dabar pagrindine akcininke yra buvusi V. Uspaskich sutuoktinė Jolanta Blažytė.

Į VRK akiratį Ledų šventė buvo pakliuvusi ir anksčiau – pastarąjį kartą renginys vyko taip pat rinkiminiais 2020 metais. Tuomet V. Uspaskich savo „Facebook“ paskyroje kvietė gyventojus dalyvauti renginyje, o šį kvietimą VRK tyrė dėl galimos politinės reklamos.

ELTA primena, kad į Darbo partiją sugrįžęs V. Uspaskich ves trijų politinių jėgų koalicinį sąrašą į Seimą. Kaip praėjusią savaitę pranešė partija, kartu su „darbiečiais“ parlamento rinkimuose dalyvaus Seimo nario Mindaugo Puidoko vadovaujama Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija bei Irenos Stražinskaitės-Glinskienės vedama Žemaičių partija. Partijos pasivadino „Taikos koalicijos“ vardu.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 d.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.