Milda Kuizinaitė. Pavojingiausia dovanoti smulkmenas

„Kai mes laimingi, visada geri, bet kai mes geri – ne visada laimingi“, – šią rašytojo O.Wilde’o frazę vertėtų įsidėmėti politikams, kuriems gali atsirūgti parodytas dėmesys piliečiams.

Milda Kuizinaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Milda Kuizinaitė.<br>T.Bauro nuotr.
 Živilė Pinskuvienė, Jonas Pinskus.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Živilė Pinskuvienė, Jonas Pinskus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 21, 2024, 2:47 PM

Antai Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) grėsmingai driokstelėjo: Seimo narys J.Pinskus ir jo sutuoktinė Širvintų merė Ž.Pinskuvienė papirkinėjo rinkėjus.

VRK nutarė, kad politikų šeima įstatymus pažeidė moterų ansamblio „Vilkesa“ 20-mečio šventėje, kur J.Pinskus dainininkėms dovanojo puodelius su savo vardu ir Seimo logotipu. Dar 8 puodelius su Širvintų rajono simbolika ne pati, o per seniūną dovanojo ir Ž.Pinskuvienė.

VRK nariai įžvelgė, kad Pinskai puodeliais ansamblietėms atsidėkojo ne už gražias dainas, o galimai siekė jų balsų Europos Parlamento rinkimuose, mat ansamblio jubiliejus vyko rinkimų kampanijos laikotarpiu. Ž.Pinskuvienė tvirtino, kad rinkimų prievaizdai taip paniekina širvintiškius, kuriuos esą galima nupirkti už puodelį, bet šie žodžiai VRK buvo nė motais.

Šiaip ar kitaip, merė patikino, jog VRK nariai darbo turės ir ateityje, – ji nurodė artimiausiomis dienomis planuojanti įteikti po 300 eurų mokyklą geriausiai baigusiems abiturientams ir už savivaldybės lėšas pasveikinti šimtametę.

Kad už gražias dainas pavojinga atsilyginti dovanomis, neseniai įsitikino ir Prienų meras A.Vaicekauskas. Paskutinę Dainų šventės dieną nešinas dėžėmis vaišių jis užsuko į vieną sostinės mokyklų, kur buvo apsistoję šio rajono kolektyvai. Nors meras tvirtino atlikėjams alkoholio nenešęs, pro atvirus langus praeivis pamatė keliamas taures ir iškvietė policiją.

Pasirodo, įstatymai Lietuvoje pažeidinėjami tiktai dovanojant smulkmenas, o visai kas kita – solidžios dovanos, kurios yra teisėtos.

Štai buvusio Nacionalinio kraujo centro (NKC) bylą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas net nevertino faktų, kad tuometė NKC vadovė J.Bikulčienė iš verslininko A.Petrošiaus gavo perlų vėrinį ir važinėjosi jam priklausančiu prabangiu automobiliu „Maserati“.

Teismas nusprendė, kad įstaigos direktorė ir verslininkas artimai bendravo, todėl tai – tik asmeninės dovanos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.