Seime – griežtas V. Mitalo raginimas koronavirusu susirgusiam A. Ažubaliui: paprašė palikti salę Salėje kilo chaosas

2024 m. liepos 18 d. 12:10
Konservatorius Audronius Ažubalis ketvirtadienį Seime pasirodė dėvėdamas apsauginę veido kaukę. Paaiškėjo, kad parlamentaras ką tik persirgo koronavirusu.
Daugiau nuotraukų (5)
Nors pats teigia, kad jo testas jau neigiamas, kai kuriuos Seimo kolegas A.Ažubalio pasirodymas darbe suerzino, salėje kilo šurmulys.
Posėdžio metu Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas paprašė konservatoriaus palikti Seimo salę ir pasipiktino tuo, kad kolega apskritai joje sėdi.
„Aš paprašyčiau, kadangi akivaizdžiai nėra A.Ažubalio pasiūlymams palaikymo, tuos pasiūlymus atsiimti, nebegaišinti Seimo ir apskritai palikti posėdžių salę, nes jūs sergate kovidu.
Būti posėdžių salėje sergančiam yra visiškai neatsakinga, gerbiamas Audroniau. Elgiatės visiškai neatsakingai. Taip kad turėkit proto“, – politiką sudrausmino V.Mitalas.
A.Ažubalis atsakė, kad teoriškai šia liga jau nebėra užsikrėtęs.
„Man patinka pono Mitalo, na, švelniai kalbant, visiška neteisybė. Aš sirgau kovidu, vakar ir šiandien mano testai buvo neigiami, bet gerbdamas kolegas aš vis tiek užsidėjau kaukę.
Tai, kad aš neprakalbu, čia mano reikalas. Atsiprašau, tai yra labai negražus elgesys“, – kiek įsižeidęs į V.Mitalo žodžius sureagavo konservatorius.
Tokia situacija Seimo plenarinių posėdžių salėje sukėlė sumaištį, pasigirdo ir kitų parlamentarų replikų.
Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma priminė, kad formalių reikalavimų dėl darbo sergantiems koronavirusu jau nėra. Tad ir uždrausti dirbti, anot jo, negalima.
„Mes formaliai negalime nieko reikalauti, čia kiekvieno asmeninė atsakomybė“, – aiškino jis.
Į diskusiją netrukus įsikišo ir opozicijos narys Artūras Skardžius.
„Kažkur egzistuoja sveikas protas. Jei epideminė tarnyba to nesureguliuoja, tai reikia elgtis Seimo nariams socialiai atsakingai ir rodyti pavyzdį. Aš tai siūlau karantiną įvesti iki kito posėdžio“, – sakė jis.
Konservatoriaus pavyzdžiu pasipiktino ir Mišrios Seimo narių grupės narė Agnė Širinskienė.
„Aš vis tiek norėčiau į sąžinę paapeliuoti. Vis dėlto kiekvienas turime ir senų žmonių, ir žmonių su lėtinėmis ligomis namuose, žmonių po transplantacijų, grįžtame į namus ir tikrai labai norėtųsi, kad prisiimtume atsakomybę.
Suprantu, kad kai kuriems yra dzin kolegų sveikata, bet pagalvokite ir apie mūsų artimuosius kažkiek“, – ragino ji.
Visgi A.Ažubalio ginti stojo liberalas Eugenijus Gentvilas.
„Mums gali nepatikti Ažubalis, jo teikiami siūlymai, bet gal nesikabinėkime prie žmogaus su antveidžiu, kuris turi teisę čia sėdėti? Kaip jūs elgiatės?“ – klausė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.