Arūnas Dumalakas. Kai bus pinigų, vėl kepsime kibinus

Jei susiviliojote 500 eurų valstybės parama mokymosi kepti kibinus, nagų priauginimo, mezgimo, mėsos ar žuvies vyniotinių gamybos programoms, atvėskite. Valstybė nė cento nebeskirs ir tuo atveju, jeigu panorėsite sužinoti bokso ar poros artumo santykių subtilybes. Nė kūno rengybos ir sveikos mitybos pagrindų už dyką nepasimokysite.

Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2024, 5:23 PM, atnaujinta Jul 23, 2024, 11:56 AM

Taip, valstybė dalijo pinigus ir tokiems kursams švietimo platformoje Kursuok.lt, tik jie greitai baigėsi. Tad teks tenkintis skaitmenines kompetencijas tobulinančiomis programomis, kurioms dar liko 1,5 mln. eurų.

Apie tai informuoja skelbimas atvėrus Kursuok.lt svetainę.

Jeigu skaitmeninės technologijos ne prie širdies, norintiems tobulėti teks pasidžiaugti svetima sėkme.

Juk metų pradžioje pradėjusioje veikti nacionalinėje suaugusiųjų švietimo platformoje mokymus jau baigė daugiau nei 4 tūkst. asmenų.

Vadinasi, tiek Lietuvoje padaugėjo puikių kibinų kepėjų, mezgėjų, nagų priauginimo, kūno rengybos ir net vyniotinių gamybos specialistų. Žinoma, daugiau ir boksininkų. Bet čia reikėtų džiaugtis ar išėjus į gatvę dairytis į šalis?

Galimybė mokytis valstybės lėšomis suteikiama aukštąjį ar profesinį išsilavinimą jau įgijusiems žmonėms. Ir čia vėl reikėtų pasidžiaugti: lietuviai skaitmeninio raštingumo įgūdžių tobulinti neskuba, nes ir taip jie tobuli. O štai pagaminti skanų vyniotinį ar iškepti kibiną dar ne visi mokėjo.

Tad vieno universiteto prorektoriaus pastabos, kad Kursuok.lt yra dar vienas skandalais apipintas projektas, – be pagrindo. Pavėlavo universitetai ir kolegijos savo programas mokymams rengti ir neįpusėjus metams sužinojo, kad pinigai baigėsi.

Esą pinigais pasinaudojo tie, kurie apie šį projektą žinojo iš anksto, dar prieš jį paskelbiant. Neva universitetai ir kolegijos nuo rugsėjo pirmosios galėjo pasiūlyti kokybiškesnių ir reikalingesnių nei nagų priauginimo programų.

Bet traukinys nelaukia, o jeigu lietuviai nori daugiau sužinoti apie nagų priauginimą, o ne viešųjų ir privačių socialinių paslaugų vadybos veiksmingumo didinimą, argi blogai?

Beje, gera naujiena: valstybė mokymams lėšų žada skirti papildomai dar šiais metais. Tad viltis išmokti kibinų gamybos technologijos ir patiekimo neišblėso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.