Viceministras apie gerėjančius matematikos egzamino rezultatus: kelis metus įgyvendinamas planas davė rezultatų

2024 m. liepos 10 d. 14:09
Trečiadienį pasirodžius daliai valstybinių brandos egzaminų (VBE) rezultatų, švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ignas Gaižiūnas mano, kad geresnius matematikos žinių patikrinimo rezultatus galėjo lemti jau kelis metus įgyvendinamas šio dalyko mokymo stiprinimo planas.
Daugiau nuotraukų (3)
„Matematikos egzaminą išlaikė 89,5 proc. mokinių, tai yra tikrai geresnis rezultatas nei pastaruosius keletą metų. Ankstesnėse kadencijose matėme įvairių manipuliacijų su išlaikymo riba, šiuo atveju ji išlaikyta tokia, kokia yra – 10 balų. Su šia riba toks mokinių skaičius ir išlaikė. Negalime pasakyti, kad radikaliai didesnis vidurkis išlaikiusiųjų mokinių, tik keliais balais didesnis išlaikymo vidurkis“ – trečiadienį žurnalistams prie ministerijos teigė I. Gaižiūnas.
„Matome, kad matematikos stiprinimo planas ir ilgalaikės investicijos į matematikos mokytojų kompetenciją, į tyrimų plėtrą ir virš dviejų metų įgyvendinamas planas – duoda tam tikrų rezultatų“, – pridūrė jis.
Kaip skelbta anksčiau, matematikos VBE laikė 15540 kandidatų, iš kurių egzaminą išlaikė 89,5 proc. Šimto balų įvertinimą gavo 362 kandidatai, t. y. 2,3 proc. visų egzaminą laikiusiųjų – dvigubai daugiau nei 2023 m.
Tiesa, šiais metais matematikos egzaminą laikė 1,2 tūkst. daugiau mokinių nei praėjusiais metais. Pasak viceministro, tai galėjo lemti atnaujinti reikalavimai stojant į aukštąsias mokyklas.
„Matematiką laikančių mokinių skaičius išaugo 1200, tai siejame su tuo, kad matematikos egzaminas tapo privalomas net ir į valstybės nefinansuojamas studijų vietas. Mokiniai rimčiau pradeda žiūrėti į matematikos dalyką“, – akcentavo jis.
Praėjusiais metais šį egzaminą išlaikė 84,6 proc., o aukščiausią įvertinimą gavo 1,2 proc. kandidatų.
ELTA primena, kad trečiadienį paskelbti lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos, istorijos ir geografijos egzaminų rezultatai.
Likusiųjų egzaminų rezultatai bus paskelbti liepos 12 d.
Pagrindinės valstybinių brandos egzaminų sesijos metu iš viso vyko trylika valstybinių ir trys mokykliniai brandos egzaminai. Ši sesija baigėsi birželio 25 dieną.
Egzaminus šiais metais laikė daugiau kaip 27,6 tūkst. dvyliktokų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.