V. Čmilytė-Nielsen Vašingtone: NATO susitikime svarbiausia išlieka karo Ukrainoje tema

Jungtinėse Amerikos Valstijose viešinti Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen antradienį Vašingtone susitiko su NATO parlamentų pirmininkais. Susitikime parlamento vadovė pabrėžė, kad prasidėjusiame Aljanso viršūnių susitikime svarbiausia išlieka Ukrainos tema.

 V.Čmilytė-Nielsen.<br> J.Elinsko (ELTA) nuotr.
 V.Čmilytė-Nielsen.<br> J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2024, 8:51 AM

„Kol rinkomės į viršūnių susitikimą, intensyviai apšaudydama Ukrainos miestus Rusija pataikė į vaikų ligoninę. Jau pustrečių metų ji sistemingai bando kurti vadinamąjį russkij mir, kuriame normalu, kad mamos savo vaikų ieško po griuvėsiais. Todėl privalome išsikelti savo tikslus, prioritetus ir veikti“, – pranešime cituojama V. Čmilytė-Nielsen.

Ji teigė, kad visų pirma Ukrainai būtina suteikti oro gynybą, kuri apsaugotų civilius, ligonines, ir kitą svarbią infrastruktūrą. Taip pat, pasak Seimo pirmininkės, būtina užtikrinti, kad nuo Rusijos agresijos besiginanti Ukraina laiku gautų visą reikalingą karinę paramą, nes tik tokiu atveju ji bus pajėgi atremti atakas tiek iš šalies agresorės, tiek iš jos užimtų teritorijų.

V. Čmilytė-Nielsen susitikime taip pat pabrėžė, kad Ukraina turi užsitikrinti savo vietą Europos Sąjungoje ir NATO, o už karą atsakingi asmenys – patraukti atsakomybėn. Padaryta žala šiai šaliai, jos ekonomikai, infrastruktūrai ir žmonėms turi būti atlyginta, akcentavo ji.

ELTA primena, kad antradienį Vašingtone prasidėjo tris dienas truksiantis jubiliejinis NATO viršūnių susitikimas.

75-ąsias įkūrimo metines mininčio Aljanso valstybių lyderiai ypatingą dėmesį susitikimo metu skirs paramos Ukrainai didinimui – sieks priimti sprendimus dėl ilgalaikės karinės bei finansinės paramos, Ukrainos karių mokymų.

Taip pat bus aptariamos Rusijos agresiją atremiančios šalies narystės NATO perspektyvos.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.