A. Bilotaitė tikisi ES paramos stiprinant sieną su Rusija

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė oficialiu laišku kreipėsi į Ylvą Johansson, už vidaus reikalus atsakingą Europos Komisijos narę, dėl finansinės paramos Lietuvos sienos su Rusija apsaugai stiprinti.

Agnė Bilotaitė.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 8, 2024, 9:30 AM, atnaujinta Jul 8, 2024, 9:31 AM

Kaip skelbia ministerija, laiške A. Bilotaitė pabrėžė, kad būtina skubiai modernizuoti ir atnaujinti sienos su Rusija stebėjimo sistemas. Apskaičiuota, kad šio modernizavimo išlaidos sieks beveik 16 mln. eurų, o reikalingas finansavimas – 13,7 mln. eurų.

Ministrė taip pat išreiškė viltį, kad rezervų sąrašas bus skubiai peržiūrėtas ir Lietuva galės gauti reikiamą ES įnašą. Iš viso iki 2030 m. lėšų poreikis sienos stebėjimo sistemų atnaujinimui sieks 65 mln. eurų.

„Šiandien Lietuvos 275 km ilgio sienos su Rusija saugumo stiprinimas yra mūsų prioritetas. Didžioji dalis sienos stebėjimo infrastruktūros reikalauja atnaujinimo – tam, kad būtume tinkamai informuoti apie padėtį pasienyje ir galėtume užtikrinti ES išorės sienų saugumą. Tikimės tolesnės Europos Komisijos paramos sprendžiant šį svarbų klausimą“, – teigė ministrė A. Bilotaitė.

Praėjusių metų spalį Lietuvai buvo pranešta apie 9,3 mln. eurų ES paramą, kuri leido atnaujinti sienos stebėjimo sistemas visame sienos su Baltarusija ruože.

Nuo neteisėtos migracijos krizės pradžios Europos Komisija suteikė Lietuvai apie 100 mln. eurų paramą sienos su Baltarusija stiprinimui.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.