Pranešėjas T. Gailius su Liberalų sąjūdžiu kandidatuoja į Seimą

2024 m. liepos 5 d. 19:01
Martyna Pikelytė, Miglė Valionytė
Penktadienį Liberalų sąjūdžio valdyba patvirtino penkis naujus vienmandatininkus Seimo rinkimuose, tarp jų – ir Valstybės saugumo departamento pranešėjo (VSD) istorijos herojus Tomas Gailius.
Daugiau nuotraukų (1)
Kaip nurodoma pranešime, Vilniaus Pilaitės-Karoliniškių apygardoje vienmandatininku patvirtintas Tomas Gailius, Druskininkų/Lazdijų Jotvingių apygardoje Gerardas Sokolovas, Mažeikių apygardoje – Karolis Kniežauskas, Jonavos apygardoje Jurgita Pašvenskė bei Marijampolės apygardoje Irma Norbutaitė.
Su pasiūlymu į T. Gailių kreipėsi partijos pirmininkė
Apie savo dalyvavimą Seimo rinkimuose Eltai patvirtino ir pats T. Gailius. Pasak VSD pranešėjo, su siūlymu rinkimuose atstovauti Liberalų sąjūdžiui į jį kreipėsi partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.
„Su Seimo pirmininke esame „Facebook“ draugai, ji man parašė ir pasiūlė pakalbėti. Susiskambinome ir susitarėme dėl susitikimo. Pirmasis pokalbis vyko paskutinį birželio trečiadienį, vėliau jų buvo dar keli“, – Eltai teigė T. Gailius.
„Gavęs pasiūlymą porą dienų pamąsčiau. Pagrindinės vertybės, kurias deklaruoja Liberalų sąjūdis atitinka mano pasaulėžiūrą ir vertybes, tad apsispręsti nebuvo sudėtinga“, – pridūrė jis, akcentuodamas, kad kitos politinės jėgos su atitinkamu pasiūlymu nesikreipė.
T. Gailius tikina, kad sėkmės atveju Seime didžiausią dėmesį skirtų nacionaliniam ir visuomenės saugumui.
„Manau, kad per tą laiką sukaupęs tam tikrą patirtį galiu būti naudingas Seime, įstatymų leidybos procese. Jeigu būsiu išrinktas, didžiausią dėmesį skirčiau nacionaliniam saugumui atsižvelgiant į geopolitinę situaciją“, – teigė jis.
ELTA primena, kad birželio pabaigoje posėdžiavusi Liberalų sąjūdžio taryba patvirtino maždaug pusšimtį į Seimą vienmandatėse apygardose kandidatuosiančių politikų.
Tuo metu Partijos pirmininkė Viktorija Čmilytės-Nielsen teigė, kad surinktas stiprus ir patyrusių kandidatų sąrašas, kuris yra pasiruošęs atstovauti pamatuotą ir liberalią politiką Seime.
Liberalų pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen jau anksčiau teigė, jog pati reitingavime nedalyvaus, nes, kaip partijos vadovė, bus sąrašo lyderė.
Seimo rinkimai vyks 2024 metų spalio 13 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.