Lietuvoje užfiksuoti du įspūdingi rekordai: grojo gitaromis ir sėdo prie ilgiausio vištienos stalo

2024 m. liepos 3 d. 13:35
Kaišiadoryse, didžiausiame Lietuvos kultūros sostinės renginyje – festivalyje „Kas čia daros?!“ – buvo pasiekti ir jau oficialiai patvirtinti du nauji šalies rekordai.
Daugiau nuotraukų (20)
Pirmąjį birželio savaitgalį vykusiame renginyje buvo užfiksuotas masiškiausiai gitaromis ir ukulelėmis atliktas muzikinis kūrinys bei ilgiausias vištienos gaminių vaišių stalas, rašoma Kaišiadorių kultūros centro pranešime spaudai.
„Šie metai Kaišiadorims ypatingi – esame Lietuvos kultūros sostinė, todėl festivalio metu norėjosi padaryti išties ką nors neįtikėtino, kas atskleistų mūsų miesto išskirtinumą ir svetingumą. Tikimės, kad prie to prisidėjo ir nauji Lietuvos rekordai“, – sakė Kaišiadorių rajono meras Šarūnas Čėsna.
Siekti gitarų rekordo padėjo ir naujokai
Prie pirmo rekordo, įgyvendinto Kaišiadorių Teofiliaus Matulionio aikštėje prisidėjo 293 žmonės – visi jie vienu metu gitaromis ir ukulelėmis atliko muzikinį maestro Vytauto Kernagio kūrinį „Mūsų dienos kaip šventė“.
Festivalio ir rekordų organizatoriai pripažįsta – tikslas į Kaišiadoris suburti žmones iš įvairių šalies kampelių ir visus užkrėsti gera nuotaika – pavyko.
„Festivalio metu norėjome džiuginti svečius ne tik išskirtiniais renginiais, tačiau ir suteikti progą tapti išskirtinių įvykių dalyviais. Džiaugiamės, jog įvykusio gitarų rekordo banga nusirito per visą Lietuvą – sulaukiame malonių atsiliepimų iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių – žmonės žavisi, džiaugiasi ir linki naujų rekordų“, – sakė festivalį organizavusio Kaišiadorių kultūros centro direktorė Lina Brazionienė.
Rekordo siekti padėjusios VšĮ „Gitarija“ atstovas Gintaras Jakelis teigia, kad panašią idėją suburti gitaristus į vieną vietą pagroti nešiojosi jau kelerius metus ir labai nudžiugo gavęs kaišiadoriečių pasiūlymą savo sumanymą įgyvendinti šiame mieste. Ilgai nesvarsčius buvo pasirinkta V. Kernagio – vienijančio ištisas kartas – daina.
„Įgyvendinant rekordą smagiausia buvo išvysti pirmą kartą rankose gitarą laikiusių žmonių reakcijas, kurie netikėjo, kad per valandą galima išmokti sugroti dainą. Pabandę ir pamatę, kad tai įmanoma, jie buvo labai nustebę ir kvietė savo pažįstamus prisijungti ir atrasti kai kam naujus instrumentus. Net mano žmona pianistė, vargonininkė šio rekordo metu pamėgo ukulėlę, kuri iki šiol jai atrodė kaip nesusipratimas“, – tikino G. Jakelis.
Stalo ilgis – neatsitiktinis
Antrasis rekordas pakvietė kaišiadoriečius ir miesto svečius susiburti prie ilgiausio – 434 m ilgio – vištienos gaminių vaišių stalo. Toks stalo ilgis pasirinktas neatsitiktinai: pasak organizatorių, būtent tiek metų yra Kaišiadorims nuo pirmo šio miesto paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose. Prie šio vaišių stalo taip pat sėdėjo rekordinis skaičius žmonių – net 1450.
Šio rekordo idėja gimė bendradarbiaujant su įmone „Vilniaus paukštynas“.
„Siekėme pakviesti festivalio dalyvius prie bendro stalo, kartu pajusti šventinę nuotaiką, bendravimo džiaugsmą ir padovanoti miestui dar vieną rekordą. Tokio masto rekordą organizavome pirmą kartą, tad iššūkių tikrai buvo – stalas buvo tiesiamas pagrindinėje miesto gatvėje, kad viskas vyktų sklandžiai ir pagal planą esame dėkingi visiems prie to prisidėjusiems – organizatoriams, rėmėjams ir savanoriams, – sako L. Brazionienė. –Kaišiadorys – mažas jaukus miestas, kuriame gyvena draugiški ir svetingi žmonės, turinys dideles širdis. Šių metų festivalis įkvėpė mus naujiems iššūkiams, kas žino, gal Kaišiadorys ateityje taps rekordų sostine?“
Abu rekordus oficialiai patvirtino VšĮ „Rekordų akademija“.
Apie artėjančius renginius Kaišiadoryse galite sužinoti paspaudę čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.