Į skandalą įsivėlusi M. Navickienė sprendimo dėl Seimo rinkimų dar neturi: nesitikėjau tokio aukšto TS-LKD bendruomenės įvertinimo (1)

Dėl skandalo iš posto pasitraukusi buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako nesitikėjusi sulaukti tokio palaikymo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašo į Seimą reitingavime.

 Monika Navickienė.<br> J.Kalinsko (ELTA) nuotr.
 Monika Navickienė.<br> J.Kalinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-07-01 12:07

Tačiau politikė, kol kas likusi šeštoje sąrašo vietoje, tikina dar neapsisprendusi, ar išvis dalyvaus rudenį vyksiančiuose rinkimuose.

„Dėl situacijos, kurioje atsidūriau, nesitikėjau tokio aukšto TS-LKD bendruomenės įvertinimo. Nepaisant to, kad kol kas sprendimo dėl tolimesnio dalyvavimo rinkimuose nesu priėmusi, išreikštas pasitikėjimas mane labai įkvepia ir stiprina“, – Eltai raštu teigė M. Navickienė.

ELTA primena, kad kilus skandalui dėl M. Navickienės bei jos sutuoktinio Mindaugo Navicko ryšių su verslininkais Ieva Trinkūnaite, už sukčiavimą teistu Vilhelmu Germanu bei įmone „Foxpay“, politikė pasitraukė iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) vadovės pareigų.

Netrukus po to posėdžiavusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos (TS-LKD) partijos taryba patvirtino savo kandidatų į Seimą vienmandatėse apygardose sąrašą. Nors M. Navickienės pavardės šiame sąraše nebuvo, konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis tikino, kad ji galėtų dalyvauti rinkimuose.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda pažymi – M. Navickienės vietoje jis nedalyvautų rudenį vyksiančiuose rinkimuose.

„Tai spręsti jai. Aš tik galiu pasakyti, kaip aš daryčiau – aš nedalyvaučiau. Jeigu norisi likti politikoje, galbūt tai daryčiau po tam tikro laikotarpio, be abejo, supratęs, pripažinęs klaidas ir galbūt savo veikla parodęs, kad stengiuosi tas klaidas ištaisyti“, – LRT televizijai teigė G. Nausėda.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.