Arūnas Dumalakas. Lygios galimybės – jau ir keturkojams

2024 m. birželio 29 d. 07:19
Seimo narei Ievai Pakarklytei neprasprūdo pro akis vieno prekybos centro Vilniuje susigalvota taisyklė į vidų kartu su šeimininkais įsileisti tik kates ir šunis iki 20 kilogramų.
Daugiau nuotraukų (1)
Kokia čia draugiška vieta gyvūnams ir meilė jiems, jeigu šunys kaip veršiai į prekybos centrą neįleidžiami?
Tad I.Pakarklytė parlamento elektroniniu paštu prekybos centro komandai išsiuntė ilgą laišką, kuriame klausė: kodėl 19 kilogramų sveriančiam šuniui parduotuvė dar draugiška, o 21 kilogramą – jau ne?
Ir apskritai kaip prekybos centras kontroliuos, kaip laikomasi taisyklės, – svers šunis prie durų?
I.Pakarklytė įžvelgė dar vieną negerovę – prekybos centras šalia taisyklių rinkinio išspausdino nuotrauką šuns, kuris, jos nuomone, sveria tikrai daugiau nei 20 kilogramų. Taigi klaidinanti reklama!
Sulaukęs tokio rūstaus laiško iš valdžios atstovės prekybos centras paskubėjo jai atsakyti, kad myli visus gyvūnus, todėl ir taisykles kuo skubiau atnaujins.
Taigi lygios galimybės pagaliau triumfuos ir tarp gyvūnų?
Ir tai bus bene paskutinė sritis, kur jų dar pasigesdavome.
Juk Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba jau kruopščiai išnarstė diskriminacijos lyties pagrindu prekių reklamoje atvejus. Ir dabar kūrėjai piešia paveikslėlius vis rečiau pasitelkdami reklamos veidus, kad tik ko nors neįžeistų.
Lyties pagrindu diskriminuojančių skelbimų taip pat reikia jau su žiburiu ieškoti, užtai atrasime pranešimų, kad kokiai nors įmonei reikia automobilių šaltkalvio ar šaltkalvės, nors sunkoka įsivaizduoti moterį, veržliarakčiu krapštančią automobilio turbokompresorių.
Festivalių rengėjai jau net mamai su dviem vaikais šeimos bilietus parduoda, nors anksčiau tokius galėdavo įsigyti tik du suaugusieji ir vaikas.
Šitaip aktyviai apgynus ne tik dvikojų, bet ir keturkojų lygias galimybes ką veiks lygių galimybių kontrolierė B.Sabatauskaitė ir jai aktyviai talkinanti I.Pakarklytė?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.