I. Šimonytė kritikuoja parlamentinio tyrimo dėl M. Navickienės iniciatyvą: nesivaizduoju, ką ta komisija gali veikti

Premjerė Ingrida Šimonytė kritikuoja Seimo iniciatyvą burti laikinąją tyrimo komisiją dėl buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės ryšių. Pasak Ministrės Pirmininkės, M. Navickienė jau prisiėmė atsakomybę už savo sprendimus. Be to, atkreipia dėmesį I. Šimonytė, į situaciją jau sureagavo ir teisinės institucijos. Todėl komisijos parlamente steigimas neabejotinai politizuotų prasidėjusius teisinius procesus, įsitikinusi Vyriausybės vadovė.

Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2024, 10:52 AM, atnaujinta Jun 27, 2024, 10:53 AM

„Vertinu tai kaip politinį procesą. Nelabai žinau, ką opozicija nori tirti. Iš tų klausimų, kurie ten surašyti, yra labai keistų klausimų, nelabai ką bendro su M. Navickiene beturinčių. (...) Neįsivaizduoju, ką gali veikti Seimo komisija, jei vyksta tyrimai institucijose“, – žurnalistams ketvirtadienį Seime sakė I. Šimonytė.

„M. Navickienė nebėra ministrė, ji savo atsakomybę prisiėmė už tai, ko, mano nuomone, neturėjo daryti, padarė klaidingą sprendimą ir čia aš neturiu ko slėpti. Už tai savo kainą sumokėjo, nes turėjo atsisakyti pareigų, kurias jai eiti sekėsi labai gerai. Dėl to yra apmaudu, turbūt, ir man, ir jai, ir visiems kitiems žmonėm, kurie vertino jos darbą ministerijoje“, – teigė premjerė.

Tad Ministrė Pirmininkė viliasi, kad parlamente komisija dėl M. Navickienės nebus sudaryta.

„Mano supratimu, opozicijos bandymai dabar kažkaip prie šito atvejo prisieti daugybę kitų procesų, kurie vyksta visose kitose institucijose pagal jų kompetenciją, jau yra teisinių procesų politizavimas. Tikiuosi, kad Seimui užteks išminties tos komisijos nesudaryti“, – sakė politikė.

Opozicija surinko parašus komisijos dėl M. Navickienės steigimui

Seimo opozicinės frakcijos antradienį surinko reikiamus parašus projektui, kuriuo siūloma steigti laikinąją tyrimo komisiją dėl buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės M. Navickienės ryšių. Dėl šio siūlymo dar turės apsispręsti Seimas.

Valdančiųjų politiniai oponentai siūlo suteikti Seimo Antikorupcijos komisijai laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimus. Komisijai siūloma pavesti atlikti parlamentinį tyrimą ir išsiaiškinti, ar ministrės postą kainavusioje istorijoje nesama neskaidrių verslo bei valstybės politikų santykių. Taip pat inicijuojamu tyrimu būtų siekiama išsiaiškinti, ar buvusios ministrės M. Navickienės ryšiai su I. Trinkūnaite ir V. Germanu negalėjo sukelti grėsmių nacionaliniam saugumui.

Opozicijos parengtame projekte teigiama, kad laikinoji komisija sieks nustatyti, kokiuose viešojo sektoriaus viešuosiuose pirkimuose dalyvavo ir laimėjo „UAB „Foxpay“, įmonių grupė „iSun“ bei kitos su I. Trinkūnaite ir Vilhelmu Germanu susijusios įmonės.

Tyrimu bus siekiama ir įvertinti tuometinės ministrės vasario mėnesį įvykusio skrydžio į Dubajų aplinkybes.

ELTA primena, kad kilus skandalui dėl ryšių su tolima giminaite ir finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu, už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germantu iš posto pasitraukė ministrė M. Navickienė.

Viešojoje erdvėje iškylant vis daugiau informacijos apie M. Navickienės sutuoktinį Mindaugą Navicką bei I. Trinkūnaitę bei V. Germantą, jų valdomus verslus, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl „Foxpay“. Lietuvos bankas, savo ruožtu, tęsia įmonės patikrinimą – pranešta, jog nuspręsta apriboti dalį įmonės veiklos.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.