Šalies pasveikino Liuksemburgą nacionalinės šventės proga

Premjerė Ingrida Šimonytė ir prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Liuksemburgo Didžiosios Hercogystės Ministrą Pirmininką Lucą Friedeną ir visus šalies žmones birželio 23-ąją minimos Liuksemburgo nacionalinės dienos proga.

I.Šimonytė ir G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
I.Šimonytė ir G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2024, 9:57 AM, atnaujinta Jun 23, 2024, 11:41 AM

„Esu įsitikinusi, kad mūsų šalių partnerystė, ekonominiai, kultūriniai ir žmonių tarpusavio ryšiai ir toliau stiprės, o mūsų bendros pastangos padės greičiau pasiekti ilgalaikę taiką Europos žemyne“, – sakoma raštu išplatintame I.Šimonytės sveikinime.

Šia proga Ministrė Pirmininkė taip pat padėkojo Liuksemburgui už vertingą indėlį į NATO priešakinių pajėgų batalioną Lietuvoje.

„Rusijai kariaujant prieš Ukrainą ir bandant pakirsti demokratijos principus bei teisės viršenybe paremtą tvarką, dabar kaip niekad svarbu stiprinti dvišalius ryšius tarp mūsų bendraminčių šalių ir mūsų partnerystę Europos Sąjungoje ir NATO“, – sakoma sveikinime.

G.Nausėda akcentavo, jog Liuksemburgas yra svarbus Lietuvos sąjungininkas – šalies indėlis į Baltijos regiono ir viso rytinio flango saugumą yra labai reikšmingas.

„Vertinu mūsų šalių bendrą darbą kuriant stiprią, konkurencingą ir demokratišką Europą. Džiaugiuosi tuo, kad randame vis naujų būdų plėtoti mūsų valstybių partnerystę, bei esu tikras, kad tokių galimybių turime dar daug, ypač politikos, ekonomikos, atsinaujinančios energetikos ir kultūros srityse“, – rašoma raštu išplatintame šalies vadovo sveikinime.

„Labai svarbu tai, kad vienodai suvokiame Europai, o ir visam pasauliui kylančias saugumo grėsmes, ypač Rusijai tęsiant karą prieš Ukrainą. Tikiu, kad nepailsdami ieškosime naujų būdų teikti visą reikalingą paramą Ukrainai iki pat jos pergalės“, – teigė prezidentas.

Nacionalinė šventė – didžiojo hercogo gimimo diena – Liuksemburge minima nuo 1964 metų.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.