Kauno apygardos teisme lankėsi „VDU Vasaros mokyklos“ mokiniai

2024 m. birželio 22 d. 13:45
Milda Kryžė, Kauno apygardos teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene
Kauno apygardos teisme lankėsi Vytauto Didžiojo universiteto „VDU vasaros mokyklos“, kuri organizuojama jau 12 kartą, mokiniai. Vizito tikslas – susipažinti su teismu, „pasimatuoti“ teisininko profesiją.
Daugiau nuotraukų (1)
„VDU Vasaros mokykla“ skirta vyresniųjų klasių moksleiviams (10–12 kl.), kurie nori pagilinti žinias juos dominančiose srityse, atlikti įdomias praktines užduotis, naudingai praleisti laiką, susirasti naujų draugų bei susipažinti su universiteto dėstytojais.
Apie teisę ir teismą, teisminius procesus ir teisėjo darbą mokiniams pasakojo Kauno apygardos teismo pirmininkas Marius Bartninkas.
Mokiniams buvo sudaryta galimybė pasimatuoti teisėjo mantiją ir ženklą. Moksleiviams buvo surengta ekskursija po teismo pastatą, jie turėjo unikalią galimybę susipažinti su įvairiomis teismo erdvėmis, į kurias pašaliniai asmenys nėra įleidžiami.
Taip pat jie sužinojo apie Lietuvos teismų sistemą bei apygardų teismuose nagrinėjamas bylas. Moksleiviams papasakota ir apie nepilnamečių apklausų specifiką. Teismo svečiai ypač smalsiai apžiūrėjo laikinojo sulaikymo patalpas.
Mokiniai buvo labai aktyvūs, uždavė daug įdomių klausimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.