J. Neverovičius palieka pareigas Prezidentūroje

Ukrainos ministrų kabinetui baigus formuoti Nacionalinės atominės energetikos operatorės „Enerhoatom“ Nacionalinę tarybą, vienas jos narių bus prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Jaroslavas Neverovičius. Apie tai skelbiama Ukrainos Ministrų kabineto įsakyme.

J.Neverovičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
J.Neverovičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rita Vidugirienė, Martyna Pikelytė

Jun 22, 2024, 6:08 PM, atnaujinta Jun 22, 2024, 6:35 PM

Šią žinią Eltai patvirtino ir prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas. Pasak jo, įsigaliojus J.Neverovičiaus sutarčiai su „Enerhoatom“, šalies vadovo Aplinkos ir infrastruktūros grupės vadovas bei vyriausiasis patarėjas paliks pareigas Prezidentūroje.

Šią tarybą sudaro penki asmenys, iš kurių trys yra nepriklausomi, o du – valstybės atstovai. Tai nurodyta Ukrainos Ministrų kabineto įsakyme.

Į Nacionalinės atominės energetikos bendrovės stebėtojų tarybą nepriklausomais nariais paskirti Timothy‘is Johnas Stone‘as, Michaelas Elliottas Kirstas, J.Neverovičius, o valstybės atstovais – Petrukas Vitaliy Viktorovyčius ir Milovanovas Timofejus Sergejevičius.

J.Neverovičius nuo 2019 m. eina prezidento G.Nausėdos vyriausiojo patarėjo pareigas ir vadovauja Aplinkos ir infrastruktūros grupei.

Nuo 2012 m. dvejus metus jis buvo energetikos ministru Algirdo Butkevičiaus Vyriausybėje. Tuo metu jis dalyvavo derybose dėl Ignalinos atominės elektrinės eksploatavimo.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.