Arvydas Lekavičius. Nesidomėti sutuoktiniais – žmonų vertybė

Kažin ar Napoleono Bonaparto mylimoji Žozefina, kuriai labiau rūpėjo puotos, drabužiai, papuošalai bei spektakliai, bent kiek nutuokė, ką veikdavo jos vyras karo žygiuose. Bent jau istorikai to nemini.

Monika ir Mindaugas Navickai.<br>T. Bauro nuotr.
Monika ir Mindaugas Navickai.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2024, 10:21 AM

Per kelis šimtmečius mažai kas pasikeitė – ir šiais laikais moterys stengiasi nežinoti, ką veikia jų vyrai.

Antai konservatorė M.Navickienė atkakliai tvirtino sutuoktinio Mindaugo reikalais nesidominti, nors tuo metu jis ėjo aukštas pareigas dabar plačiai linksniuojamoje įmonėje „Foxpay“.

Net nutarusi atsistatydinti buvusi ministrė tik po kelių dienų susisiekė su sutuoktiniu ir sužinojusi, kad kelionė privačiu lėktuvu su „Foxpay“ savininkais buvo dovana, susimokėjo už ją mokesčius.

Nieko apie savo vyro veiklą nežinojo ir Estijos premjerė K.Kallas. O šis, kaip pernai paaiškėjo, darbavosi logistikos įmonėje, kuri teikė paslaugas klientui Rusijoje net prasidėjus karui Ukrainoje.

Bet kadangi estai šaltesnių nervų nei lietuviai, politikei neteko atsistatydinti, negana to, ji taikosi į aukštą postą Briuselyje.

Kaip čia neprisiminsi ištikimųjų Lietuvos nusikalstamo pasaulio lyderių žmonų, kurios visiškai nieko nenutuokia apie vyrų darbelius, o jiems įkliuvus puola rėkti, kad suimtas visiškai nekaltas žmogus, padori ir sąžininga šeimos galva.

Tarp jų, suprantama, žinomiausia yra H.Daktaro sutuoktinė Ramutė, kryžiumi gulusi už savo vyrą ir kai šis buvo areštuotas, ir kai nuteistas iki gyvos galvos.

Neatsilieka ir kitos moterys. Nieko nežinanti apie savo vyro darbus aiškino neseniai suimto Džerkinių gaujos vadeivos D.Paulausko gyvenimo draugė.

Jai atrodė, kad didžiuliai turtai niekur nedirbančiai porai tiesiog krinta iš dangaus.

Panašiai kalbėjo Agurkinių gaujos lyderio S.Veličkos buvusi žmona Lina, kuri dar ir dievagojosi, kad jos vyras – verslininkas, o policija klastojo įkalčius. Tiesa, tai neapsaugojo jos nuo skyrybų.

Bet juk šventa vieta tuščia nebūna: tuomečiame Lukiškių tardymo izoliatoriuje už Agurko ištekėjusi „pupytė“ M.Bui-Veličkienė ne tik pagimdė nuo jo dukrą, bet ir apkaltino valstybę pažeidus jų teises į privatumą ir šeimos gyvenimo gerbimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.