Seimo valstiečiai imasi apkaltos M. Navickienei: pradėjo rinkti parašus

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija ketina inicijuoti apkaltą buvusiai socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei. Partijos atstovai Seime praneša pradėję rinkti parašus, jog būtų sudaryta laikinoj tyrimo komisija, kuri turėtų tirti konservatorės neskaidrius ryšius ir galimas grėsmes nacionaliniam saugumui.

Monika Navickienė<br>T.Bauro nuotr.
Monika Navickienė<br>T.Bauro nuotr.
Valius Ąžuolas, Aušrinė Norkienė, valstiečiai<br>V.Skaraičio nuotr.
Valius Ąžuolas, Aušrinė Norkienė, valstiečiai<br>V.Skaraičio nuotr.
Monika Navickienė<br>T.Bauro nuotr.
Monika Navickienė<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Norkienė, valstiečiai, LVŽS<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Norkienė, valstiečiai, LVŽS<br>V.Skaraičio nuotr.
Monika Navickienė<br>T.Bauro nuotr.
Monika Navickienė<br>T.Bauro nuotr.
Monika Navickienė<br>T.Bauro nuotr.
Monika Navickienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 20, 2024, 8:41 AM, atnaujinta Jun 20, 2024, 11:34 AM

„Sudaryta komisija galės gauti visą su Seimo narės Monikos Navickienės veikla susijusią informaciją, kurią turi specialiosios tarnybos, tačiau negali viešai atskleisti. Visuomenė privalo būti detaliai informuota apie situaciją kuri kasdien kelia vis daugiau klausimų“, – išplatintame pranešime nurodo LVŽS frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė.

Komisija turėtų atsakyti į klausimus, kokie ryšiai sieja M. Navickienę bei jos sutuoktinį Mindaugą Navicką su verslininke Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu, už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germanu bei jų įmonėmis. Norima išsiaiškinti, ar buvusi ministrė nedeklaruodama ryšių su minėtais verslininkais nežeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo. Taip pat siekiama nustatyti, ar Socialinių reikalų ir darbo ministerija (SADM) bei jai pavaldžios įstaigos viešųjų pirkimų būdų nebuvo įsigijusios paslaugų iš „Foxpay“ bei kitų Navickų, I. Trinkūnaitės ar V. Germanų valdomų įmonių.

Tarp klausimų – dėmesys ir Informacinės visuomenės plėtros komiteto viešajam konkursui, kurį laimėjo „Foxpay“.

Galiausiai, norima išsiaiškinti ir buvusios ministrės šeimos kelionės privačiu lėktuvu į Dubajų aplinkybes.

LVŽS siūlo komisiją sudaryti iš 12 Seimo narių, kurie turi teisę dirbti su įslaptinta informacija. Jeigu komisija būtų sudaryta, ji turėtų pateikti parlamentinio tyrimo išvadas iki rugpjūčio 1 d.

Seimo statutas numato, kad teisę pasiūlyti parlamentui pradėti apkaltos procesą turi ne mažesnė nei 1/4 parlamentarų grupė – parašus po teikimo tekstu turi padėti bent 36 Seimo nariai.

ELTA primena, kad socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė nusprendė palikti postą tęsiantis skandalui dėl jos ir politikės sutuoktinio Mindaugo Navicko ryšių su įmone „Foxpay“, jos savininke Ieva Trinkūnaite ir verslininkės sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus kalėjusiu Vilhelmu Germanu.

Pati M. Navickienė tikina pirmadienį kelionę į Dubajų deklaravusi kaip dovaną ir sumokėjusi mokesčius nuo deklaruotos sumos.

Praėjusią savaitę prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą dėl M. Navickienės atleidimo. Pastaruoju metu politikė vadovavo tiek Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM), tiek laikinai ėjo švietimo ministrės pareigas.

Dekretu šalies vadovas pavedė finansų ministrei Gintarei Skaistei laikinai eiti socialinės apsaugos ir darbo ministro bei švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas, kol į šiuos postus bus paskirti nauji ministrai.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.