Buvusiam Tauragės rajono tarybos nariui V. Liorančui pareikšti įtarimai dėl galimo piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo

Buvęs Tauragės rajono savivaldybės narys Vilmantas Liorančas sulaukė įtarimų dėl galimo piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, disponavo suklastotais dokumentais bei apgaulingai tvarkytos savo valdomos įmonės finansinės apskaitos.

Eurai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Eurai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-06-20 11:15, atnaujinta 2024-06-20 11:16

Turimais prokuratūros duomenimis, V. Liorančas, užimdamas Tauragės rajono savivaldybės tarybos nario pareigas, galimai apgaulingai tvarkė savo vadovaujamos įmonės buhalterinę apskaitą. Įtariama, kad jis į įmonės apskaitos dokumentus įrašė melagingus duomenis apie jo, kaip tarybos nario, veiklai naudotą, iš jo įmonės nuomotą automobilį.

„Turimų duomenų visuma leidžia įtarti, kad V. Liorančas šių galimai suklastotų dokumentų pagrindu dalį iš Tauragės rajono savivaldybės gautų lėšų, kurios buvo skirtos jo kaip tarybos nario veiklai, panaudojo nesąžiningai, ne tarybos nariui skirtai veiklai“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Ji teigia, kad, atliekant ikiteisminius tyrimus dėl galimo savivaldybių tarybos narių piktnaudžiavimo panaudojant lėšas, skiriamas jų, kaip tarybos narių, veiklos išlaidoms apmokėti, buvo gauta duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, jog buvęs Tauragės rajono savivaldybės tarybos narys V. Liorančas galimai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, disponavo suklastotais dokumentais bei apgaulingai tvarkė savo valdomos įmonės finansinę apskaitą.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jį organizuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atlieka Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.