Praėjusią savaitę NATO oro policijos naikintuvai 11 kartų kilo lydėti Rusijos orlaivių

Praėjusią savaitę NATO oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai 11 kartų kilo atpažinti ir lydėti skrydžio taisykles pažeidusių Rusijos Federacijos (RF) orlaivių.

NATO naikintuvai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
NATO naikintuvai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
NATO naikintuvai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
NATO naikintuvai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
NATO naikintuvai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
NATO naikintuvai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 17, 2024, 12:31 PM, atnaujinta Jun 17, 2024, 12:32 PM

Kaip nurodo Krašto apsaugos ministerija, birželio 10–16 d. NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti RF orlaivių 11 kartų.

Net 18 atpažintų orlaivių skrido nepateikę skrydžio planų, neįjungę radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšio su Regioniniu skrydžio valdymo centru (RSVC) nepalaikė.

Taip pat atpažinti po vieną orlaivį, kurie skrido skrido be skrydžio planų, su įjungtais radiolokaciniais atsakikliais, tačiau vienas iš jų radijo ryšį su RSVC palaikė, kitas – ne.

Atpažintas ir vienas orlaivis skridęs be skrydžio plano, be įjungto radiolokacinio atsakiklio, tačiau tačiau radijo ryšį su RSVC palaikė.

Taip pat savaitės pradžioje NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti ir palydėti RF orlaivio IL-96, kuris skrido su skrydžio planu, su įjungtu radiolokaciniu atsakikliu, radijo ryšį su RSVC palaikė.

ELTA primena, kad NATO oro policijos misija Baltijos šalyse pradėjo vykdyti nuo 2004 metų kovo mėnesio, kai Lietuva, Latvija ir Estija tapo NATO narėmis.

Nuo to laiko Baltijos oro erdvėje jau yra patruliavę Belgijos, Danijos, Čekijos, Didžiosios Britanijos, Ispanijos, JAV, Lenkijos, Norvegijos, Olandijos, Portugalijos, Prancūzijos, Rumunijos, Turkijos, Vokietijos, Italijos kariai.

Šiuo metu Baltijos šalių oro erdvę saugo Ispanijos ir Portugalijos oro pajėgų naikintuvai.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.