Pagėgių meras V. Bendaravičius papasakojo, su kokiu košmaru susidūrė: darbe nebuvo jau pusmetį

Pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda savo darbo dieną praleido Pagėgiuose, tačiau ranką spaudė ne šios savivaldybės merui Vaidui Bendaravičiui, o vicemerei Ligitai Kazlauskienei. To priežastis – Pagėgių miesto vadovas dėl sveikatos bėdų darbe nebuvo jau pusmetį.

Pagėgių miesto vadovas dėl patirtos traumos darbe nebuvo jau pusmetį.<br> Lrytas.lt koliažas
Pagėgių miesto vadovas dėl patirtos traumos darbe nebuvo jau pusmetį.<br> Lrytas.lt koliažas
Pagėgių meras Vaidas Bendaravičius<br>T.Bauro nuotr.
Pagėgių meras Vaidas Bendaravičius<br>T.Bauro nuotr.
V.Bendaravičius<br> Stop kadras
V.Bendaravičius<br> Stop kadras
 V.Bendaravičius<br>V.Bendaravičiaus „Facebook“ nuotr.
 V.Bendaravičius<br>V.Bendaravičiaus „Facebook“ nuotr.
 Prezidento G.Nausėdos susitikimas su Pagėgių savivaldybės vadovybe.<br> LRP kanceliarijos/Eitvydo Kinaičio nuotr.
 Prezidento G.Nausėdos susitikimas su Pagėgių savivaldybės vadovybe.<br> LRP kanceliarijos/Eitvydo Kinaičio nuotr.
 Ligita Kazlauskienė<br> LRP kanceliarijos/Eitvydo Kinaičio nuotr.
 Ligita Kazlauskienė<br> LRP kanceliarijos/Eitvydo Kinaičio nuotr.
V.Bendaravičius<br> Stop kadras
V.Bendaravičius<br> Stop kadras
Pagėgių savivaldybė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pagėgių savivaldybė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jun 16, 2024, 9:55 AM, atnaujinta Jun 16, 2024, 2:00 PM

Gruodžio pradžioje meras patyrė rimtą traumą – dėl to V.Bendaravičiui teko atlikti krūvą operacijų. Vien per kelias paskutines savaites merą medikai operavo du kartus.

Šiuo metu reabilitacijoje jėgas atgaunantis V.Bendaravičius portalui lrytas.lt prisipažino, kad į darbus norėtų grįžti kuo greičiau – galbūt tą padaryti pavyks dar vasarą.

Pradingo dar gruodį

Apie tai, kad Pagėgių meras dėl laikino nedarbingumo nesirodo savivaldybėje, portalas lrytas.lt rašė jau sausio mėnesio pabaigoje.

Tuomet kolegos apie mero sveikatos būklę kalbėjo labai miglotai ir nenoriai – pripažino, kad prieš Kalėdas jam sušlubavo sveikata, jis atsidūrė ligoninėje, tačiau daugiau jokių detalių neteikė.

Visgi savivaldybės interneto svetainėje patalpintas įrašas apie merui suteiktą nedarbingumo vis nedingo – tik nuolat buvo pratęsinėjamos datos, kada jo nebus darbe.

Galiausiai vienas mėnuo tapo keturiais, tačiau jau ir pats V.Bendaravičius ryžosi papasakoti, kas jam iš tiesų nutiko. Paaiškėjo, kad rimtą traumą patyrusiam Pagėgių merui teko ištverti ne vieną operaciją.

„Praėjusių metų pabaiga man ir mano šeimai padovanojo nemažai iššūkių. Žodį dovanojo galima sakyti su ironija, nes tai, ką teko patirti ir kas dar laukia, dovana vargu ar galima pavadinti.

O viskas prasidėjo tuomet, kai gruodžio 5 dieną, darbo metu, lydėdamas oficialią delegaciją iš Suomijos ir Tauragės regiono savivaldybių atstovus paslydau ir pargriuvau. Sutrenkimas buvo stiprus, o skausmas neapsakomas. Gruodžio viduryje patekau į Kauno klinikas.

Sumušimas iššaukė ne vieną komplikaciją. Man buvo atliktos kelios operacijos, po to sunkios ir ilgos dienos reanimacijoje, intensyviosios priežiūros palatoje ir bandymas kabintis į gyvenimą.

Buvo labai sunku, bet man pavyko. Už nepriekaištingą priežiūrą esu dėkingas Kauno klinikų gydytojams ir medicinos darbuotojų komandai, visiems, kurie tuo metu man padėjo“, – feisbuke dar kovo pabaigoje rašė V.Bendaravičius.

Bet po šio įrašo mero sveikatos sunkumai ir toliau niekur nedingo – paaiškėjo, kad jam reikia dar vienos – klubo sąnario operacijos. Tik dabar pamažu atsiranda viltis, kad V.Bendaravičius jau greitai galės grįžti į savivaldybę.

Su portalu lrytas.lt meras kalbėjo tuomet, kai laukė perrišimo.

„Šiandien aš jaučiuosi jau turbūt gerai. Gavau 6 pilnas narkozes ir į nugarą 2 kartus, kai dabar keitė klubo sąnarį. Nežinau, ar viską galima vadinti operacijomis, bet užsiuvo man, nes buvo labai daug žaizdų“, – pasakojo V.Bendaravičius.

„Man anksčiau atrodė, kad žingsnelis po žingsnelio jau einu, bet niekaip negalėjau padėti kojos – labai skaudėjo klubą. Išsiaškinom, kad jis ir kaltas. Kai pradėjo daryti operaciją, pamatė, kad reikia viską išsivalyti, tai per paskutines šešias savaites turėjau dvi operacijas.

Ir jau dabar, įdėjus naują klubą, aš ant šitos kojos atsistoju. Net su vienu ramentu bandau paeiti“, – portalui lrytas.lt pasakojo V.Bendaravičius.

Reabilitacijoje, jeigu gijimas bus sėkmingas, Pagėgių meras žada būti iki liepos pradžios.

„Nenoriu prisirišti prie konkrečios datos – planuoju grįžti (į darbą, – aut.past.), kai stovėsiu ant dviejų kojų“, – patikino jis.

Situacija susidomėjo ir G.Nausėda 

Savivaldybės interneto svetainėje nurodyta, kad V.Bendaravičių pavaduoja vicemerė L.Kazlauskienė, dar dalį įgaliojimų vykdo savivaldybės tarybos paskirtas įgaliotas asmuo – tarybos narys Gintautas Stančaitis.

Pati L.Kazlauskienė teigė nematanti problemos, kad jau pusmetį mero funkcijas atlieka ji – pasak vicemerės, nors darbo nemažai, jis savivaldybėje per visą šį laiką nebuvo sustojęs.

„Viskas normaliai – visi darbai vyksta, niekas nesustojo ir nematau čia didelės bėdos. Žmogus pasveiks ir grįš. Žinoma, sudėtingiau, darbo daugiau, bet išsiverčiame.

Tikrai visiems dalykams galiu aš atstovauti – kas susiję su taryba, yra paskirtas tarybos narys, tai tikrai nėra tokios situacijos, kurią gali išspręsti tik meras“, – portalui lrytas.lt sakė Pagėgių vicemerė.

Būtent ji šią savaitę pasitiko ir į Pagėgius su darbo vizitu atvykusį prezidentą G.Nausėdą.

„Prezidentas labai korektiškai paklausė, kaip mero sveikata. Tai apie tai, aišku, mes pasikalbėjome“, – nurodė L.Kazlauskienė.

Portalas lrytas.lt pasiteiravo ir Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK), kiek ilgiausiai mero negali būti darbo vietoje dėl ligos.

Pasak VRK, tokio atvejo, kad mero rinkimus tektų organizuoti dėl užsitęsusio pareigas einančio mero nedarbingumo, nuo 2015-ųjų, kai organizuojami tiesioginiai merų rinkimai, dar nėra pasitaikę.

„2017 metais yra buvusi situacija, kai kurį laiką nedarbingumą turėjęs Marijampolės meras mirė. Tada buvo surengti nauji mero rinkimai Marijampolės savivaldybėje. Ir dabar Rinkimų kodeksas numato, kad merui mirus jo įgaliojimai nutrūksta ir turi būti rengiami pirmalaikiai mero rinkimai toje savivaldybėje.

Kas eina mero pareigas jo nedarbingumo laikotarpiu ir kiek laiko jis gali trukti, Rinkimų kodeksas nereglamentuoja, tai nustato Vietos savivaldos įstatymas ir kiti teisės aktai, todėl nuo atsakymo į klausimą, kiek ilgai meras gali būti nedarbingas ir kokios procedūros jo lauktų, norėtume susilaikyti“, – nurodė VRK atstovai.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.